Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Guatemala åpnet sin Jerusalem-ambassade

Guatemalas president Jimmy Morales åpnet landets ambassade i Jerusalem. (Foto: Skjermdump)
Guatemalas president Jimmy Morales åpnet landets ambassade i Jerusalem. (Foto: Skjermdump)
President Jimmy Morales tok turen til Israel for å innvie ambassaden.

Onsdag 16. mai åpnet Guatemala sin nye ambassade i Jerusalem. Det mellomamerikanske landet åpnet sin ambassade i Jerusalem bare to dager etter USA. Guatemalas president Jimmy Morales hadde tatt turen til Israel for å innvie ambassaden, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

– Dette er en historisk dag i det vennskapelige forholdet mellom Guatemala og Israel, sa presidenten. Videre sa han at flyttingen er et sterkt bevis på «Guatemalas langvarige støtte og solidaritet med det israelske folk.»

Det var i desember at Morales annonserte ambassadeflyttingen.

Tirsdag kveld var bymuren rundt Gamlebyen i Jerusalem fargelagt som flaggene til Guatemala, Israel og USA. Det var også en melding med en takk til president Jimmy Morales, for hans beslutning om å flytte ambassaden.

Flere prominente gjester var til stede på åpningen, blant annet USAs Israel-ambassadør David Friedman. Israels statsminister Benjamin Netanyahu takket Guatemala for at de flyttet sin ambassade til Israels hovedstad.

– Det er ikke tilfeldig at Guatemala er ett av de første landene til å åpne sin ambassade i Jerusalem. Dere er alltid blant de første, sa Netanyahu under åpningen. Guatemala var nemlig det andre landet i verden – også den gangen etter USA – til å anerkjenne opprettelsen av staten Israel i 1948.

Landet sør for Mexico, med sine drøyt 17 millioner innbyggere, var et av ni land som i FNs generalforsamling stemte imot en FN-resolusjon som fordømte USAs anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad.

– Guatemala og Israel står sammen for alltid, sa president Morales.

USA og Guatemala har nå flyttet sine ambassader til Jerusalem. Samtidig har flere land varslet at de kommer til å gjøre det samme. Når vil Norge følge etter?


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart