Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Jerusalem forbereder seg på snø de kommende dagene. Her fra et snøfall i 2013. (Foto: Wikimedia Commons)
Jerusalem forbereder seg på snø de kommende dagene. Her fra et snøfall i 2013. (Foto: Wikimedia Commons)

Jerusalem forbereder seg på snø

Det er meldt snø i den israelske hovedstaden de kommende dagene.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Et skikkelig vintervær er ventet å treffe Jerusalem i de kommende dagene, ifølge et værvarsel som er publisert av Jerusalem kommune. Sterk vind og lave temperaturer er ventet, og kanskje vil nedbøren komme som snø. Jerusalem-ordfører Moshe Lion sier Jerusalem nå «forbereder seg på mulighetene for snø», skriver avisen Jerusalem Post.

– I tillegg til den feiringen vi håper det vil bli, så vil snøen også kreve personlige forberedelser av byens innbyggere. Alle må opptre ansvarlig og høre på instruksjonene fra kommunen og sikkerhetsstyrkene, sier Lion.

For å være godt forberedt på et mulig snøfall har Jerusalem kommune klargjort 150 snøploger, traktorer, salt og utstyr til å holde veiene åpne.

Kommunen ber også privatpersoner forberede seg på et mulig snøfall, med å ha tilgang på oppvarming som ikke krever strøm, klippe trær og grener som ligger tett på strømledninger og andre tiltak. I tillegg vil kommunen åpne en ny nettside med løpende informasjon om endringer i offentlig transport, stengte veier, strøm og andre hendelser relatert til et eventuelt snøfall.

Det er relativt sjeldent at det legger seg snø i Jerusalem, selv om det skjer fra tid til annen. Det siste skikkelig snøfallet i byen var tilbake i 2013.

På Hermonfjellet nord i Israel har det falt én meter snø de siste dagene.

Statsminister Benjamin Netanyahu var ute og "lekte" under snøfallet i Jerusalem sist uke. Israel har vært gjennom to uker med sterk nedbør og orkan langs kysten. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu var ute og «lekte» under snøfallet i Jerusalem i 2013. Blir det mer lek i år? (Foto: GPO)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart