Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Serbia og Kosovo varsler ambassader i Jerusalem

Serbias president Aleksandar Vucic, USAs president Donald Trump og Kosovos statsminister Avdulla Hoti skriver under en avtale i Det hvite hus 4. september 2020. Ikke alt falt i avtalen falt i god jord hos EU. (Foto: Joyce N. Boghosian, Det hvite hus, flickr)
Fredag 4. september kom nye oppsiktsvekkende diplomatiske gjennombrudd for Israel.

Fredag 4. september var USAs president Donald Trump vertskap for et toppmøte mellom Serbias president Aleksandar Vucic og Kosovos statsminister Avdulla Hoti. Med amerikansk megling har de to landene blitt enige om å normalisere økonomiske forbindelser, tolv år etter at Kosovo erklærte uavhengighet fra Serbia i 2008.

I avtalepakken som Trump-administrasjonen har fått på plass, ligger det inne at Serbia kommer til å flytte sin ambassade i Israel til Jerusalem innen juli 2021. Før den tid vil serberne åpne et representasjonskontor i byen. Serbia kan dermed ble det første europeiske landet som flytter sin ambassade fra Tel Aviv til Israels hovedstad.

Men Kosovo kan komme Serbia i forkjøpet. Det ble også varslet fredag at Kosovo og Israel anerkjenner hverandre og etablerer diplomatiske forbindelser. I samtale med statsminister Benjamin Netanyahu sa Kosovos statsminister Huti at ambassaden vil bli lagt til Jerusalem.

– Det første landet med et muslimsk flertall vil åpne ambassade i Jerusalem. Som jeg har sagt de siste dagene, utvider sirkelen seg for fred og anerkjennelse av Israel og vi forventer at andre land slutter seg til, sa Netanyahu.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart