Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Benjamin Netanyahu tar imot Honduras president Juan Orlando Hernandez i Jerusalem i 2015. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Benjamin Netanyahu tar imot Honduras president Juan Orlando Hernandez i Jerusalem i 2015. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Nytt land flytter ambassaden til Jerusalem

Vil skje innen utgangen av året, ifølge Netanyahus kontor.

Det mellomamerikanske landet Honduras vil flytte sin ambassade til Jerusalem innen utgangen av året, samtidig som Israel vil åpne en ambassade i den honduranske hovedstaden Tegucigalpa, ifølge en pressemelding fra statsministerens kontor, skriver Times of Israel.

Kunngjøringen kom etter en samtale mellom Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Honduras president Juan Orlando Hernández søndag.

Netanyahu sier at dette vil styrke «det sanne vennskapet» mellom landene på felt som turisme, investeringer, teknologi, landbruk, utdanning og handel.

Ifølge uttalelsen fra statsministerens kontor var dette en felles kunngjøring fra de to landene, men Hernández sendte ut en mer litt lunken melding på Twitter, hvor han skrev at han håpet å ta dette historiske skrittet før årets slutt, men understreket samtidig at «pandemien må tillate det».

Honduras har for øvrig den nest største befolkningen av palestinere i Latin-Amerika, etter Chile. Mattanya Cohen, Israels ambassadør til Honduras og Guatemala, sier dette gjorde at mange ikke trodde på en ambassadeflytting.

– De sa det ikke var noen sjanse for at Honduras ville flytte ambassaden, siden det er et stort palestinsk samfunn der. Jeg ga ikke opp. Vi startet forsiktig å ta kontakt i bakgrunnen, med ministere, parlamentsmedlemmer og lokalsamfunnet, forteller Cohen i et intervju med Army Radio.

Så langt har bare USA og Guatemala åpnet fullverdige ambassader i Jerusalem. En rekke land har handels-, forsvars- og/eller kulturkontor i byen, inkludert Honduras, Colombia, Brasil, Australia og Ungarn.

Også Serbia og Kosovo vurderer å etablere ambassader i Jerusalem, en avgjørelse som Den europeiske union (EU) har advart dem mot.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart