Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

EU advarer Serbia og Kosovo mot å flytte sine ambassader til Jerusalem

Serbias president Aleksandar Vucic, USAs president Donald Trump og Kosovos statsminister Avdulla Hoti skriver under en avtale i Det hvite hus 4. september 2020. Ikke alt falt i avtalen falt i god jord hos EU. (Foto: Joyce N. Boghosian, Det hvite hus, flickr)
Antyder at det kan påvirke deres ønske om medlemskap.

Den europeiske union (EU) advarer Serbia og Kosovo om at det kan undergrave deres muligheter for EU-medlemskap hvis de flytter sine ambassader til Jerusalem, skriver avisen Israel Hayom.

Det var under et toppmøte i Det hvite hus 4. september at det ble kjent at de to landene er blitt enige om å normalisere økonomiske forbindelser, tolv år etter at Kosovo erklærte uavhengighet fra Serbia i 2008.

I avtalepakken som Trump-administrasjonen har meklet frem, ligger det også inne at Serbia kommer til å flytte sin ambassade i Israel til Jerusalem innen juli 2021. Serbia kan dermed ble det første europeiske landet som flytter sin ambassade fra Tel Aviv til Israels hovedstad.

Det ble også varslet fredag at Kosovo og Israel anerkjenner hverandre og etablerer diplomatiske forbindelser. Også Kosovo har varslet at de vil etablere en ambassade i Jerusalem, som første land med muslimsk flertall.

Kunngjøringen i Det hvite hus skal ha kommet overraskende på EU, som har hatt en langvarige politikk om at Jerusalems status skal avgjøres i forhandlinger mellom Israel og palestinerne. EU mener Serbia, som er kandidat til å bli EU-medlem, må respektere denne politikken.

– Ingen av EUs medlemsland har sin ambassade i Jerusalem. Ethvert diplomatisk skritt som kan skape forvirring rundt EUs felles holdning til Jerusalem er av alvorlig bekymring, sier EU-talsmann Peter Stano.

EU skal før møtet i Det hvite hus bare ha kjent til normalisering i forholdet mellom Serbia og Kosovo, ikke om flytting av ambassader til Jerusalem.

Den israelske politikeren Sharren Haskel fra partiet Likud, som også er leder av Knessets utenrikskomités underutvalg, sier «EUs forsøk på å irettesette Serbia og Kosovo er sjokkerende». Hun oppfordrer samtidig andre land til «å flytte sine ambassader til Jerusalem, det jødiske folks evige hovedstad».

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart