Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Store opptøyer i det østlige Jerusalem

Opptøyer i flyktningeleiren Shuafat i Øst-Jerusalem onsdag 12. oktober 2022. (Foto: Flash90)
Ikke på flere år har det vært så store opptøyer. Flere frykter at situasjonen kan komme ut av kontroll.

To politimenn ble skadet og ni palestinere ble arrestert mellom onsdag kveld og torsdag morgen etter at det brøt ut opptøyer i Øst-Jerusalem. Ifølge Jerusalem Post er det de største opptøyene i byen på mange år.

Arabiske opprørere kastet molotov cocktails og steiner mot politiet. Det ble også skutt store mengder fyrverkeri. Det ble også kastet steiner mot sivile og biler, blant annet ble bilen til Jerusalem-ordfører Moshe Lion angrepet da han var på vei til et Sukkot-arrangement i Øst-Jerusalem.

Videoer publisert i sosiale medier viser store opptøyer i flere arabiske bydeler i det østlige Jerusalem. I bydelen Silwan, som ligger nær Gamlebyen, kastet en person en molotov cocktail mot israelske soldater og mot en bil. Senere ble også en politibil satt i brann i dette området.

I Sheikh Jarrah oppstod det slåsskamp mellom jøder og arabere.

Opptøyene i Jerusalem har spredt seg fra bydelen Shuafat, som det israelske politiet har omringet i jakten på en ettersøkt terrorist. 22 år gamle Udai Tamimi, som er mistenkt for å ha skutt og drept en kvinnelig israelsk soldat, gjemmer seg i dette området.

Det har nå vært opptøyer i Shuafat i flere dager i strekk.

Det israelske politiet har kalt inn forsterkninger for å få kontroll over situasjonen i byen, men de er foreløpig ikke satt inn i tjeneste. Torsdag morgen er det relativt rolig i de østlige delene av byen, men politiet og sikkerhetstjenestene frykter at bråket vil blusse opp igjen utover dagen.

– Situasjonen kan komme ut av kontroll, sier en sikkerhetskilde.

Også på deler av Vestbredden har det vært opptøyer det siste døgnet. I byen Nablus ble israelske soldater beskutt, da de skulle eskortere en liten gruppe med jødiske pilegrimer til helligdommen Josefs grav i byen.

Sikkerhetsminister Omer Barlev sier politiet og sikkerhetstjenesten jobber med å få urolighetene og opptøyene under kontroll.

– Vi vil ikke tillate at denne volden fortsetter og vi er fast bestemt på å handle resolutt mot alle som forstyrrer freden og som setter byens innbyggere eller politi i fare, sier Barlev etter et møte med politiet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart