Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Arrestert for planer om å slakte påskelam på Tempelhøyden

Raphael Morris. (Skjermdump fra Kanal 13, via Times of Israel)
Israelsk politi og rabbinerne som kontrollerer Vestmuren har tatt affære for å hindre slakting av påskelam på Tempelhøyden.

Mandag 3. april ble aktivisten Raphael Morris stanset og arrestert av sivilkledde israelske politimenn da han var på kjøretur med sin sønn. Videoopptak av hendelsen viser at politioffiseren sier Morris blir arrestert for «framtidig ordensforstyrrelse».

Morris er leder for en liten gruppe som kaller seg «Tilbakevending til Tempelhøyden». De siste dagene har gruppen delt ut flyers i gamlebyen hvor de lover om lag 7.000 kroner til personer som blir arrestert på Tempelhøyden med et lam og om lag 82.000 kroner til personer som gjennomfører en vellykket slaktning av et påskelam på plassen. Også tidligere år har Morris blitt arrestert i forkant av den jødiske påskehøytiden for å hindre en rituell slaktning.

Tirsdag 4. april varslet rabbinerne som administrerer Vestmuren at de vil forby adgang for dyr til området ved Mughrabi-porten, den eneste inngangen til Tempelhøyden som er lovlig for jøder.

Israels sikkerhetsminister Itamar Ben Gvir har sagt at jøder kan besøke Tempelhøyden under påskehøytiden, men ikke gjennomfører en rituell slaktning av påskelam på plassen. Før han ble minister har Ben Gvir krevd adgang til slik slakt, og har også forsøkt å gjennomføre det selv, skriver Times of Israel.

Tempelhøyden (alternativt Tempelhøyden) er det helligste stedet i jødedommen. Ifølge tradisjonen er dette stedet hvor Gud stanset Abraham i å ofre sin sønn Isak, og her stod de jødiske templene i Jerusalem i oldtiden. Det er hensynet til muslimers følelser for stedet som får israelske politiske og religiøse ledere til å begrense jøders religiøse utfoldelse på plassen. Les mer på temasidene Hva gjør Tempelhøyden viktig? og Jøders og muslimers ulike forhold til Jerusalem.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart