Josefs grav i Nablus. (Illustrasjonsfoto: www.keveryosef.co.il, via jpost.com)
Josefs grav i Nablus er et populært sted for jødiske pilegrimer. (Illustrasjonsfoto: www.keveryosef.co.il, via jpost.com)

Besøkte hellig sted på egen hånd – måtte reddes av soldater

I overkant av 60 jøder dro tirsdag morgen på eget initiativ til Josefs grav i Nablus, uten avtale med det israelske forsvaret. Det endte med voldelige sammenstøt.

Gruppen tilhører den hasidiske Bratslav-retningen, en liten minoritet innen jødedommen. Tidlig tirsdag morgen satte de kursen mot det jødiske hellige stedet Josefs grav, som ligger i Nablus på Vestbredden. 32 av dem satt i en buss med palestinske skilter. Gruppen hadde ikke koordinert besøket med det israelske forsvaret og var derfor uten beskyttelse da de beveget seg inn i område A på Vestbredden, som er helt og fullt under de palestinske selvstyremyndighetenes kontroll. Da bussen kom til inngangen til Nablus, begynte palestinere å kaste steiner mot bussen. To av de jødiske passasjerene ble lettere skadet, ifølge Ynetnews.com. Passasjerene gikk av og flyktet videre til fots, mens bussen kjørte bort fra stedet.

Noen av dem, og en del andre som kom seg til stedet med andre framkomstmidler, nådde fram til Josefs grav. Til sammen samlet omtrent 60 jøder seg ved helligdommen. Der oppsto det sammenstøt med lokale palestinere. Under konfrontasjonen kastet også noen av jødene steiner mot palestinerne.

Store styrker fra det israelske forsvaret måtte rykke ut for å hindre situasjonen i å eskalere og pågripe jødene som oppholdt seg illegalt i område A. Det er forbudt etter israelsk lov å reise inn i område A uten å koordinere det med sikkerhetsstyrkene. Hele den jødiske gruppen ble innbrakt til militært avhør i bosetningen Ariel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart