Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Umulig å oppnå endelig fred med PA i dag

Forsvarsminister Ehud Barak taler til AIPAC-konferansen søndag. (Foto: Kenneth Rasmussen)
Forsvarsminister Ehud Barak taler til AIPAC-konferansen søndag. (Foto: Kenneth Rasmussen)
Under sin tale på AIPAC-konferansen i Washington, sa forsvarsminister Ehud Barak at "en endelig avtale" med palestinerne ikke er mulig å få på plass på nåværende tidspunkt.

En varig løsning er simpelthen en umulighet under de nåværende forholdene, slo Barak fast da han talte til AIPAC-konferansen søndag.

– [Israel må vurdere] ensidige tiltak som betyr å tegne en grense [mot Vestbredden] som betyr at Israel beholder bosetningsblokkene, samt sikrer et jødisk flertall i årene som kommer, sa han ifølge Yedioth Aharonoth.

Barak mener likevel at «et modig fredsinitiativ for en tostatsløsning er den eneste troverdige langsiktige løsningen» på konflikten mellom palestinerne og Israel.

Krever tidsplan for tilbaketrekning
Hans uttalelser kom samme dag som World Tribune rapporterte at USAs president Barack Obama vil kreve en tidsplan for israelske tilbaketrekninger på Vestbredden. Kravet vil bli fremmet under hans besøk i Israel 20. mars. Målet til Obama skal være å få på plass en palestinsk stat i 2014, skiver nettavisen.

– Obama har sagt klart i fra til Netanyahu at hans besøk ikke handler om å stille opp på fine bilder, men om Iran og en palestinsk stat. Implikasjonene er at dersom israelerne ikke gir ham noe han kan arbeide videre på, så vil han handle på egenhånd, sier en kilde i Washington.

Tror ikke amerikanerne mener alvor
Men den tidligere israelske USA-ambassadøren Zallman Shoval, tror ikke USA-administrasjonen ønsker å fokusere så mye på konflikten mellom Israel og palestinerne de neste fire årene som de hevder.

Til Jerusalem Post sier den nåværende rådgiveren til statsminister Benjamin Netanyahu at amerikanerne først og fremst vil fokusere på «den arabiske våren», slik at fredsprosessen havner i andre rekke.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart