USAs utenriksminister John Kerry (Foto: cliff1066™, flickr.com)
USAs utenriksminister John Kerry (Foto: cliff1066™, flickr.com)

– Fred er ikke lett, men mulig

Det er en "vei framover" i fredsprosessen, sa USAs utenriksminister John Kerry i møtet med Israels president Shimon Peres i går.

Veien videre i fredsprosessen ligger i at den er ønsket av begge folk, sa USAs utenriksminister John Kerry mandag. Han møtte Israels president Shimon Peres, for å diskutere en gjenoppliving av forhandlingene mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene (PA), opplyser Yedioth Aharonoth.

– Det har ofte blitt sagt av begge parters ledere og andre i mange år, at begge folk tror på mulighetene for en tostatsløsning. Jeg er overbevist om at det finnes en vei framover, sa han under en felles pressekonferanse med Peres etter møtet.

– Jeg vil si til alle at jeg ikke har noen illusjoner rundt vanskelighetene med dette. Vi har sett dem. Men en er nødt til å tro på mulighetene, for å kunne klare å nå fram. Du og jeg tror på dem og jeg er overbevist om at det finnes en slik vei, la Kerry til mens han så bort på Peres.

Den israelske presidenten uttalte at han er enig i at det er mulig å oppnå fred.

– En tro på at fred er mulig er noe vi trenger og det er ekte. Og fred er virkelig mulig: Jeg tror avstanden mellom oss og våre palestinske ledere kan bli borte. Jeg taler ut fra erfaring. En tostatsløsning er den beste løsning, mens parameterne for en slik avtale allerede eksisterer. To stater for to folk, et jødisk Israel og et arabisk Palestina. Vi vet alle at det ikke er lett, men som du selv har sagt, det kan bli gjort, forsikret Peres.

Tirsdag skal utenriksminister John Kerry møte den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart