Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Teheran-ordfører Mohammad Bagher Ghalibaf (Foto: Wikipedia)
Teheran-ordfører Mohammad Bagher Ghalibaf (Foto: Wikipedia)

– Holocaust-fornektelse har skadet Iran

Teherans ordfører og mulig presidentkandidat Mohammad Bagher Ghalibaf mener president Mahmoud Ahmadinejads Holocaust-fornektelse har skadet Irans og palestinernes sak. Men kritikken går på hva som er taktisk klokt å si, også Ghalibaf ser på "zionistene" som Irans "største fiender".

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Holocaust-fornektelsene til Mahmoud Ahmadinejad har skadet Irans diplomatiske relasjoner og ikke gjort noe for å tjene palestinernes sak, mener Teherans ordfører Mohammad Bagher Ghalibaf.

De mange uttalelsene fra presidenten som sår tvil om hvorvidt utryddelsen av seks millioner jøder under andre verdenskrig fant sted, har nå blitt «en unnskyldning for våre største fiender, som er zionistene, og påvirket målene til palestinerne», tror den mulige presidentkandidaten i det nasjonale valget i juni.

– Å forsvare palestinernes mål er en del av prinsippene i vår utenrikspolitikk. Å fornekte Holocaust er ikke det. Vi har vært store støttespillere av Palestina i 30 år, men med intelligensen til ayatollahene Khomeini og Khamenei, kunne ingen unnskylde oss for å være antisemittiske. Plutselig, uten å tenke på resultatene eller konsekvensene, har Holocaust-spørsmålet blitt reist. Hvordan har dette tjent palestinernes revolusjon, spør Bagher Ghalibaf seg.

Han tror også at han ville håndtert den diplomatiske prosessen rundt Irans atomprogram bedre, enn det den sittende president Ahmadinejad har gjort.

– Beslutninger ble tatt og ord ble sagt som […] gav våre motstandere muligheten til å samle seg rundt oss. Kontroversielle og unyttige bemerkninger, slagord og presentasjoner har skadet oss og svekket vår rettmessige posisjon, sier han.

Ifølge det iranske nyhetsbyrået Tasnim, hvor Bagher Ghalibaf stilte opp på intervju, mener han at forhandlinger med USA er nødvendig av og til – ikke minst i denne saken.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart