Den australske statsministeren Scott Morrison vil komme til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Facebook)
Den australske statsministeren Scott Morrison vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Facebook)

– Australia vil onsdag anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad

I oktober åpnet statsminister Scott Morrison også opp for å flytte ambassaden.

Ifølge australske medier vil Australia formelt anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Beslutningen vil bli ratifisert på et møte i kabinettet tirsdag, etter at landets nasjonale sikkerhetskomite godkjente det mandag. Den offisielle anerkjennelsen er ventet onsdag, skriver Jerusalem Post.

Landets ambassade vil likevel ikke bli flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem med det første, ifølge australske medier. Årsaken skal være de økonomiske kostnadene. Det er anslått at det vil koste 1,7 milliarder kroner å flytte ambassaden. I første omgang vil det bli åpnet et konsulat i Jerusalem.

I oktober sa den nye australske statsministeren Scott Morrison at han var åpen for å flytte landet ambassade til Jerusalem. Etter at han vant valget i august ble han invitert til Jerusalem av statsminister Benjamin Netanyahu.

Synes du Norge bør gjøre som Australia? Svar i kommentarfeltet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart