Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

71% av palestinerne støtter det kaldblodige drapet på to brødre

Brødrene Yagel (19) og Hillel Yaniv (21) ble begravet på Mount Herzl i Jerusalem 27. februar 2023. (Foto: Flash90)
Ny spørreundersøkelse viser at svært mange palestinere støtter terrorangrep mot israelere.

En ny spørreundersøkelse gjennomført av Palestinian Center for Policy and Survey Research gir et interessant innblikk i hvordan palestinerne tenker om ulike temaer. Undersøkelsen avdekker blant annet hvordan palestinerne ser på israelsk-palestinske relasjoner og interne saker.

Mens USA, EU, Norge og andre ofte presenterer saker ut fra hvordan de mener at palestinerne tenker, så er realiteten ofte svært annerledes.

Undersøkelsen viser blant annet at palestinere flest i stor grad støtter terrorangrep mot israelere. I slutten av februar ble de israelske brødrene Yagel (19) og Hillel Yaniv (21) skutt og drept i kaldt blod da de kjørte på motorvei 60 gjennom den palestinske byen Huwara på Vestbredden.

71% av de spurte sier at de støtter drapet på de to brødrene.

I tillegg svarer 68% av palestinerne at de støtter opprettelsen av terrorgrupper for å gjennomføre terrorangrep mot israelere.

Hele 87% av palestinerne mener at de palestinske myndigheters sikkerhetsstyrker ikke har rett til å arrestere medlemmer av terrorgrupper for å forhindre dem i å utføre angrep mot Israel.

63% av palestinerne er imot et sikkerhetssamarbeid med Israel.

Mange palestinere støtter drapet på brødrene Hallel Yaniv (21) og Yagel Yaniv (19). (Foto: Privat)

På spørsmål om hva som er den mest effektive måten «å ende israelsk okkupasjon og bygge en uavhengig stat på», svarer 77% av palestinerne at de foretrekker vold. 54% svarer «bevæpnet motstand», som kan minne om Den andre intifada fra 2000 til 2005. 23% av de spurte svarer «folkelig motstand», som er en palestinsk eufemisme for terror.

Bare 18% av palestinerne mener forhandlinger er beste løsning.

Undersøkelsen viser også at tostatsløsningen har lite støtte. Bare 27% av palestinerne sier de støtter tostatsløsningen. Men det er heller ikke andre løsninger som har stor oppslutning blant palestinerne flest.

På spørsmål om hva som er de største utfordringene i det palestinske samfunnet svarer 26% at det er korrupsjon. 21% svarer arbeidsledighet og fattigdom, mens bare 1 av 5 – 20% av de spurte – sier at «israelsk okkupasjon og utvidelse av bosetninger» er den største utfordringen.

De palestinske selvstyremyndighetene (PA) ble opprettet i 1994 som en del av Oslo-avtalen. Mens det internasjonale samfunnet har gitt flere hundre milliarder kroner i bistand til PA (bare siden 2008 har EU, Norge og Sveits gitt over 150 milliarder kroner til PA og palestinerne), svarer 63% av palestinerne at de ser på PA «som en byrde for palestinerne».

Bare 33% svarer at PA er en ressurs for det palestinske folk.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart