Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Antisionisme blant palestinske kristenledere

Palestinske kirkelederes teologiske og politiske agenda kan ofte være klart antisionistisk.

Denne slagsiden ble for fire år siden dokumentert i en rapport av en israelsk forsker ved Det hebraiske universitet i Jerusalem, dr. Gershon Nerel. Rapporten fokuserer spesielt på budskapet palestinske kristenledere presenterer gjennom internett. Nerel er tilknyttet «Det internasjonale senter for studium av antisemittisme» ved universitet.

Her kan du laste ned en fersk norsk oversettelse av rapporten Gershon Nerel: Antisionisme i den elektroniske kirke (Word-dokument).

Den originale artikkelen på engelsk er tilgjengelig her: Anti-Zionism in the “Electronic Church” of Palestinian Christianity (ekstern lenke).

Det er en gruppe på fire nordmenn fra forskjellige kirkesamfunn som har oversatt Nerels rapport. Olav Andreas Dovland, Alf Eftestøl, Per Valebrokk og Roald Øye har distribuert rapporten til en rekke norske kristenledere i forkant av «Kirkeuke for solidaritet og aksjoner for rettferdig fred i Palestina og Israel», som finner sted i perioden 29. mai – 4. juni.

– For alle som ikke har satt seg inn i de palestinske kirkelederes politiske agenda, kan det virke uproblematisk ved første øyekast å takke ja til å delta i denne internasjonale kirkeuken, som sies å ha som mål «å skape solidaritet og rettferdig fred i Palestina og Israel». Like uproblematisk vil det ikke være etter å ha lest denne avslørende forskningsrapporten av dr. Gershon Nerel. Det er vårt håp og vår bønn at rapporten blir lest av alle ledere i kirkesamfunn tilknyttet NKR og MR – selv om de allerede har takket ja til å delta i aksjonen, skriver oversetterne.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart