Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Kirken og de forfulgte kristne

Åpne Dører er en organisasjon som arbeider for mennesker som blir forfulgt for sin tros skyld, særlig kristne. Den ble i sin tid startet av broder Andreas. Organisasjonen utfører et omfattende arbeid i land hvor kristne blir sterkt forfulgt.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Åpne Dører har utgitt en forfølgelsesliste, de 50 landene hvor kristne har det verst. På toppen, som verste land, ligger Nord-Korea. Så følger Iran, Afghanistan, Saudi-Arabia og Somalia.

På plass nr. 44 står Palestinske områder. Israel er ikke nevnt i det hele tatt.

Norsk Misjon i Øst har et kart som viser de 16 landene hvor kristne har det verst. I tillegg er 16 land til nevnt i en oppramsing. Verken de palestinske områdene eller Israel er nevnt.

Går vi så til nettstedet for den norske kirke, kirken.no, blir bildet et ganske annet. Det står lite om de 43 verste landene på Åpne Dørers liste. Til gjengjeld står det svært mye om nr. 44, De palestinske områdene (Vestbredden og Gaza). Men der er oppmerksomheten nesten utelukkende rettet mot problemer som er forårsaket av Israel, lite om problemer forårsaket av islamister.

Det er å håpe at kirkens ledelse kan få inn folk som arbeider mest med å hjelpe de kristne som har det verst, og er mindre opptatt av å finne ting å kritisere Israel for.

Israel er for øvrig det landet i Midtøsten hvor antallet kristne øker.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart