Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Jøder i dagens Israel uthengt av prest som «Jesu drapsmenn»

Faksmile av menighetsbladet til Arna menighet i Den norske kirke.
Faksmile av menighetsbladet til Arna menighet i Den norske kirke.
Presten Olav Vikse i Arna synes "det er en skam at vi lar kristne i stikken mens vi går i forsvar for Jesu drapsmenn".

I den siste utgaven av menighetsbladet til Arna menighet i Den norske kirke, har prest Olav Vikse skrevet en artikkel med tittelen «Jul i Palestina».

I tråd med årtusenlang kristen tradisjon i Europa, lar han en høytid bli et ekstra påskudd for antisemittisk angrep. Vikse innleder med et frontalangrep på det jødiske folk. Han tar Det gamle testamentet til inntekt for at folket aldri gjorde slik Gud ønsket. Og det blir verre. «De gikk rundt gullkalven, de kombinerte urett og gudstjenester, de trødde fattigfolk ned, snøt på målet. Og drepte Guds sønn.»

Det trenger ikke å være tvil om at DnK-presten holder dagens jøder kollektivt ansvarlig for korsfestelsen av Jesus. Som svar til en leser som reagerer på artikkelen, skriver presten:

«Jeg ønsker å rette oppmerksomheten mot kristne søstre og brødre som ofte er mere jødiske i blod enn jødene. Visste du virkelig ikke det? Jeg syns det er en skam at vi lar kristne i stikken mens vi går i forsvar for Jesu drapsmenn.»

Presten skriver videre i e-posten til leseren:

«Med ønske om God Jul. Om du ønsker en framtidig meningsutveksling med meg så ønsker ikke jeg det. Dette vil bli mitt eneste svar til deg fordi jeg ikke tror på denne typen meningsutveksling.»

Presten insisterer på sin rett til å sverte jødene i fred. Han bryter med én av de klare anvisningene fra Seelisberg-konferansen i 1947: «Unngå å presentere lidelseshistorien [til Jesus] på en slik måte at ugjerning skylden for drapet på Jesus legges på alle jøder eller jøder alene. Det var bare en gruppe blant jødene i Jerusalem som krevde at Jesus skulle dø, og det kristne budskapet har alltid vært at det var menneskehetens synder som kom til uttrykk hos disse jødene, og alle menneskers synder som brakte Jesus til korset.»

Resten av juleartikkelen til soknebarna i Arna er en beskrivelse av hvor påstått ille det er for kristne palestinere. Presset fra lokale islamister eller palestinske myndigheter nevnes ikke med et ord. De israelske sikkerhetstiltakene blir dystert beskrevet, uten at presten nevner all terroren som framprovoserte tiltakene.

Vikse siterer en kristen palestiner som han hevder er «64 prosent jøde». «I Israel er gjennomsnittlig arveprosent 50 prosent jøde,» fortsetter han. Det er svært uklart hva presten mener, men det er vanskelig å ikke få assosiasjoner til nazistenes raseteorier om jøder. Disse vet vi fikk god grobunn i den arabiske verden gjennom intens nazipropaganda på 1930- og 1940-tallet.

Etter at presten har avsluttet sin beskrivelse av palestinske kristnes lidelser, skriver han. «I mange land i Midtøsten lir de kristne samme skjebne.» Han finner tilsynelatende ingen grunn til å nevne at langt over én million kristne har blitt tvunget på flukt fra Irak bare de siste få årene. Dersom bare Israel og dagens jøder kan svertes, hjelper det om noen relativt få kristne palestinere velger å flytte til sine slektninger i utlandet.

Olav Vikse er utdannet prest, og er fra tid til annen vikarprest i Arna og andre menigheter i Den norske kirke.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart