Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tiltak ved kjemiske og biologiske angrep

Ved Ben-Gurion-universitetet i Beersheba har israelske forskere arbeidet med konkrete tiltak for hva som kan gjøres ved kjemiske og biologiske angrep. Det er jo noe israelerne stadig må være forberedt på, enten i forbindelse med en stor krig eller som en terroraksjon.

Dr. Robert Marks har utviklet genetisk modifiserte bakterier som sender ut lys når de kommer i kontakt med et forurensende stoff i vann. Lysstyrken stiger når graden av giftighet stiger. En optisk fiber leser av resultatet, som kan foreligge i løpet av tre timer. Det er vesentlig raskere enn tidligere testmetoder, som kunne ta opptil flere dager. Systemet virker ute i felten, ikke bare i et laboratorium.

Det er også utviklet en metode til å oppdage giftige bakterier i vann. Det er utviklet følere basert på antistoffer. Et antistoff som binder den forurensede bakterien, er knyttet til en optisk fiber. Så blir dette dyppet i en løsning som skaper lys. Lysmengden som blir utsendt viser hvor mye gift det er i vannet.

Universitetet har også utviklet en metode til å rense bort organiske forbindelser etter et kjemisk angrep. Det blir gjort ved hjelp av en «reaktor» med ultrafiolette stråler. Tester viser at når vann er behandlet i 10 timer på denne måten, er mer enn 99 % av den opprinnelige forurensningen fjernet.
Marks og hans medarbeidere skal være med å skrive retningslinjene som det amerikanske helsevesenet skal følge ved angrep med eller trusler om bioterror.

Kilde: En artikkel av Judy Siegel-Itzkovich i Jerusalem Post 3. mars 2003.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart