Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tiltak ved kjemiske og biologiske angrep

Ved Ben-Gurion-universitetet i Beersheba har israelske forskere arbeidet med konkrete tiltak for hva som kan gjøres ved kjemiske og biologiske angrep. Det er jo noe israelerne stadig må være forberedt på, enten i forbindelse med en stor krig eller som en terroraksjon.

Dr. Robert Marks har utviklet genetisk modifiserte bakterier som sender ut lys når de kommer i kontakt med et forurensende stoff i vann. Lysstyrken stiger når graden av giftighet stiger. En optisk fiber leser av resultatet, som kan foreligge i løpet av tre timer. Det er vesentlig raskere enn tidligere testmetoder, som kunne ta opptil flere dager. Systemet virker ute i felten, ikke bare i et laboratorium.

Det er også utviklet en metode til å oppdage giftige bakterier i vann. Det er utviklet følere basert på antistoffer. Et antistoff som binder den forurensede bakterien, er knyttet til en optisk fiber. Så blir dette dyppet i en løsning som skaper lys. Lysmengden som blir utsendt viser hvor mye gift det er i vannet.

Universitetet har også utviklet en metode til å rense bort organiske forbindelser etter et kjemisk angrep. Det blir gjort ved hjelp av en «reaktor» med ultrafiolette stråler. Tester viser at når vann er behandlet i 10 timer på denne måten, er mer enn 99 % av den opprinnelige forurensningen fjernet.
Marks og hans medarbeidere skal være med å skrive retningslinjene som det amerikanske helsevesenet skal følge ved angrep med eller trusler om bioterror.

Kilde: En artikkel av Judy Siegel-Itzkovich i Jerusalem Post 3. mars 2003.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart