Intifadaen var planlagt

I slutten av september ble 3-års-dagen for starten av intifadaen, palestinernes krig mot Israel, markert.

I den forbindelsen minnet Bret Stephens, sjefredaktør i Jerusalem Post, om en artikkel som stod i The New York Times nesten to måneder før krigsutbruddet, den 3. august 2000. Reporteren John Burns hadde en artikkel under overskriften Palestinske sommerleirer tilbyr krigsleker.

Burns skrev at sommeren 2000 deltok ca. 27.000 palestinske barn i leirer hvor de ble trent i geriljakrig, inkludert bruken av skytevåpen og fingerte kidnappinger av israelske ledere. Et fellestema i leirene var forberedelse for væpnet konflikt. «Å skjære over strupen på israelere» var en av øvelsene for barna i leirene.

Artikkelen dannet utgangspunkt for artikler i andre amerikanske aviser. Men i løpet av en måneds tid var stoffet i stor grad glemt. Så 30. september var mange villige til å tro at intifadaen startet spontant på grunn av at Ariel Sharon besøkte Tempelplassen (noe alle jøder bør ha en selvsagt rett til). I virkeligheten ble Sharons besøk brukt som et påskudd for å starte en krig som var planlagt gjennom hele sommeren.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart