Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelske flagg i Sharm

I år 2000 var det et toppmøte i Sharm e-Sheikh, i et forsøk på å skape en utvikling i retning av fred mens president Bill Clinton og statsminister Ehud Barak fremdeles satt ved roret.

I år 2000 var det et toppmøte i Sharm e-Sheikh, i et forsøk på å skape en utvikling i retning av fred mens president Bill Clinton og statsminister Ehud Barak fremdeles satt ved roret.

Araberne, også de egyptiske vertene demonstrerte sin fiendtlige holdning til Israel på mange måter. En av måtene var at i skogen av flagg på konferanseområdet, var et ikke ett eneste israelsk flagg. Det var jordanske, egyptiske, palestinske og amerikanske flagg. Men altså ikke noe israelsk.

I juni 2003 var det et toppmøte i Akaba i Jordan ved Rødehavet. Heller ikke der var noe israelsk flagg å se.
Neppe noe annet land i verden ville ha funnet seg i slike barnslige fornærmelser. Men israelerne gjorde gode miner til slett spill.

Denne gangen har Sharon forlangt at israelerne skal bli behandlet etter alminnelig folkeskikk. Han har forlangt å bli behandlet på like fot. Så det er kanskje å trekke det litt langt i positiv retning når noen framholder det som en holdningsendring fra egyptisk side at det denne gangen også henger israelske flagg sammen med egyptiske, jordanske og amerikanske. Men det er i hvert fall en liten framgang i forhold til tidligere. Israelerne har lært seg å ikke stille store krav til hva som regnes som forbedringer i naboenes holdninger.

Kilde: En artikkel av Herb Keinon den 8. februar 2005 i Jerusalem Post.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart