Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Midtøsten-logikk

Når Israel trekker seg tilbake fra Gaza, vil folk i Vesten vente at de palestinske lederne sier og tenker at nå er det skapt en mulighet for fred, og den må utnyttes.

Nå skal hele verden få se at palestinerne kan styre seg selv i Gaza – vi skal få bort korrupsjonen og ha et ekte demokrati. Israelerne skal få se at fred er en fordel for alle parter. Alt hat i medier og skolebøker må fjernes, det må skapes en atmosfære av tillit.
Så langt den vestlige logikken, slik mange vestlige tror at palestinerne tenker.

Virkeligheten
Virkeligheten slik den avtegner seg som stadig mer sannsynlig, er dessverre helt annerledes:

Det vil ikke bli noen reduksjon i hat- og voldspropagandaen i de palestinske områdene.

Det vil ikke bli noen stabil palestinsk regjering med kontroll over hele Gazastripen. Det palestinske styret vil ikke en gang forsøke hardt å få til dette.

Palestinerne vil overse alle forpliktelser i «veikartet» og i avtaler om å stanse terroren og avvæpne radikale grupper. Man vil bare forlange at Israel holder sine forpliktelser, men selv ikke holde noe og ikke gi noen innrømmelser.

Israels tilbaketrekning vil bli framstilt som en seier for «revolusjonær vold» (det vi kaller terror), og dermed legge grunnlag for mer av det samme.

De palestinske sikkerhetsstyrkene vil bare se på at både Hamas, Islamsk Jihad og Fatah angriper Israel. De vil skrike opp hver gang Israel svarer. De største taperne i den fortsatte krigen vil være palestinerne selv.

Det vil være meget liten innsats mot korrupsjon. Penger fra Vesten vil fortsatt forsvinne sporløst.

De palestinske lederne vil fortsatt unngå ordentlig demokrati og virkelig frie valg. Hvis de skulle slippe det fri, risikerer de at den islamistiske organisasjonen Hamas overtar.

Kort sagt: Palestinerne vil igjen leve opp til det som er sagt om dem i mange år: De lar aldri en anledning gå fra seg til å la en anledning gå fra seg.

Burde Israel trekke seg ut?
Hvis ingenting endrer seg, burde Israel da ha trukket seg ut? Rubin mener at det er gode argumenter for det, tross alt. Dersom ordentlige forhandlinger ikke er mulig, bør Israel fastsette grensene slik det tjener landet best inntil en varig ordning kan komme på plass.

Det er å håpe at med Israel ute av Gaza, vil flest mulig palestinere se de virkelige grunnene til deres dårlige situasjon.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart