Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

JERUSALEM POST:

En selvmordsterrorist blåser seg selv i luften midt i en flokk med uskyldige mennesker.- Det er vanskelig å forestille seg et folk som ikke ser på det som barbarisk. Men det er vanskelig å komme fra inntrykket av at palestinerne er et slikt folk, skriver Jerusalem Post i en lederartikkel etter terrorangrepet i Netanya.

JERUSALEM POST: En selvmordsterrorist blåser seg selv i luften midt i en flokk med uskyldige mennesker.
– Det er vanskelig å forestille seg et folk som ikke ser på det som barbarisk. Men det er vanskelig å komme fra inntrykket av at palestinerne er et slikt folk, skriver Jerusalem Post i en lederartikkel etter terrorangrepet i Netanya.

Avisen understreker hvordan denne palestinske holdningen var helt åpenbar da intifadaen stod på som verst for noen år siden. Men Jerusalem Post mener også at holdningen kom frem i de offisielle reaksjonene etter eksplosjonen hvor fem israelere ble drept og over 50 skadet.

«Jeg mener dette skader palestinernes interesser. Det er en ny sabotasjehandling mot forsøkene på å gjenopplive fredsprosessen og sabotasje av det palestinske valget», sa offisiell PA-talsmann Saeb Erekat etter angrepet.

– Men var angrepet galt? Er det noe moralsk galt i å slakte uskyldige israelere, kontrer Jerusalem Post. Hvor mye støtte kan de «moderate» palestinerne forvente fra oss når de ikke kan fremvise den minste prinsipiell motstand mot terror?

De nye terrorangrepene og den stadige rakett-beskytningen fra Gaza-stripen fester et klart inntrykk i mange israeleres sinn. Når det en periode har vært en nedgang i voldens intensitet er det ikke fordi man anser terror som moralsk forkastelig.

Den dømte terroristen Marwan Barghouti har stor oppslutning i det palestinske folk. Det samme har Hamas. Jerusalem Post påpeker at deres popularitet også kan være en følge av mistroen til de palestinske myndighetene.

– Men vi israelere kan vanskelig se bort fra det faktum at de mest populære palestinske gruppene og politikerne er dem som er mest knyttet til terror mot Israel, skriver avisen.

I Europa oppfatter flere den palestinske terroren som «motstandskamp» mot «okkupasjonen».

– Det er mange realiteter som burde ha avlivet denne forståelsen for lenge siden, skriver Jerusalem Post.

«Israel har gjentatte ganger bevist sin støtte til en tostats-løsning, mens palestinerne gjentatte ganger har demonstrert – til tross for signerte avtaler – at de avviser å ta imot sin egen stat hvis det samtidig innebærer aksept for Israels rett til å eksistere.»

Så lenge palestinerne nekter å oppgi terror viser man hva hovedmålet er. De palestinske terrororganisasjonene setter truslene om Israels utslettelse fra Irans president og Hizbollah ut i praksis.

Hvis det palestinske folk føler moralsk avsky mot terroren som blir utført i deres navn, gjenstår det fortsatt for dem å fremsette denne fordømmelsen klart, konkluderer Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart