Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terror halvert i 2005

Antallet israelere drept i palestinsk terror fortsetter å synke. Fra intifadaens mest dødbringende år i 2002, da 453 israelere ble drept, har antallet drepte blitt omlag halvert hvert år.

Antallet israelere drept i palestinsk terror fortsetter å synke. Fra intifadaens mest dødbringende år i 2002, da 453 israelere ble drept, har antallet drepte blitt omlag halvert hvert år.

Fra 2004 til 2005 er 55 prosent færre israelere drept.

– Vi har bevist at vi kan redusere antall terrordrepte fra 450 personer i året til 50. Men husk at i 1999 var det bare én person som ble drept i palestinsk terror. Vår oppgave er å redusere tallet videre til et minimum, sier en høyt rangert IDF-offiser til Jerusalem Post.

Det siste året er 52 israelere drept i terrorangrep. Av disse var 43 sivile. Israelske sikkerhetsstyrker har i samme periode stanset 12 planlagte selvmordsaksjoner i deres siste fase, opplyser IDF. I 2004 var det 14 selvmordsbomber, hittil i 2005 har det vært fem. 637 israelere ble skadet i angrepene det siste året.

Jihad trapper opp
Statistikk-tallene viser at Islamsk Jihad har trappet opp sin terroraktivitet, mens Hamas kun har stått bak en selvmordsaksjon i Israel det siste året.
I følge Betselem, en israelsk organisasjon som overvåker menneskerettigheter i de palestinske områdene, er 170 palestinere drept av israelske sikkerhetsstyrker de første elleve månedene av 2005. Dette er en stor nedgang i forhold til 2004, da 812 palestinere ble drept.

– I 2003 var det hele palestinske skoleklasser i Nablus som meldte seg som selvmordsbombere. Det skjer ikke lenger, sier IDF-offiseren som orienterte pressen om de siste statistikk-tallene. Et økende fremtidshåp i den palestinske befolkningen, sikkerhetsbarrieren, avstraffelser fra IDFs side og den midlertidige våpenhvilen som PA-formann Mahmoud Abbas har forhandlet frem er forklaringer på nedgang i terroren.

Etter Israels tilbaketrekning fra Gaza-stripen er antallet Kassam-raketter og granater skutt inn i Israel redusert med 80 prosent. I årets siste kvartal ble det skutt 78 prosjektiler, mot 304 i tredje kvartal.

Langs Israels nordgrensen økte angrepene fra 18 i 2004 til 31 i 2005.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart