Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Yasser Arafats forhold til Jesus og det jødiske

- Jesus var palestiner, sa Yasser Arafat da han for første gang feiret julen i Betlehem.

– Jesus var palestiner, slo Yasser Arafat (innfelt) fast i 1995. Ti år senere fortalte fredsmekler Terje Rød-Larsen til det amerikanske tidsskriftet ”The Atlantic” at Yassir Arafat var en «mesterlig manipulator» som «løy hele tida».

Yasser Arafat feiret julen i Betlehem i 1995. Der holdt han en stor tale, som ble gjengitt i begeistrede ordelag i Dagbladet og noe mer nøkternt i en del andre norske medier. En av de tingene Arafat fastslo i talen sin, var at Jesus var palestiner.

I PLOs språkbruk er palestiner et klart definert begrep. Det er en araber som bor i, eller stammer fra, det britene kalte Palestina, dvs. Israel, Vestbredden og Gaza. Jødene regnes bare som en religion, ikke som et folk. Arafats ord viser at han fortsatte å gjøre som det står i PLOs charter: Benekter at jødene er et folk.

Som en kristen kommentar til Arafats påstand vil jeg minne om gamle Simeon, som bodde i Jerusalem og som møtte den hellige familien i templet da Jesu foreldre kom for å «bære ham fram for Herren» (Luk. 2:22, sml. 3. Mos. 12:2-4). Simeon var rettskaffen og gudfryktig og ventet på tiden som skulle komme med trøst for Israel. Han tok Jesus-barnet i armene, priste Gud og sa: «Herre, nå lar du din tjener fare herfra i fred, slik som du har sagt. Med egne øyne har jeg sett din frelse, som du har beredt i alle folks påsyn, et lys som blir til åpenbaring for hedningene og til ære for ditt folk Israel.» Dette folket var og er Jesu eget folk. Vi husker at Jesus sa: «Jeg er ikke sendt til andre enn de bortkomne sauene i Israels folk.» (Matt. 15, 24) Men før sin himmelfart gav han misjonsbefalingen til disiplene om å gå ut i all verden.

Ordet Israel er nevnt 13 ganger i de 4 evangeliene, og ordet jøde med avledninger er nevnt ikke mindre enn 83 ganger der. Vi husker at vismennene kalte Jesus jødenes konge (Matt. 2, 2). Palestina og palestiner er ikke nevnt i det hele tatt, heller ikke araber.

Jødisk rase?
Av og til kan vi lese stoff som skal vise at dagens jøder ikke har noe med det gamle Israels-folket å gjøre. Man skriver at få av dagens jøder stammer fra oldtidens jøder. Det har vært inngifte, andre folk har tatt ved jødenes tro osv.

Man har langt på vei rett i den faktiske beskrivelsen. Men hva så? Langt inn i Fremskrittspartiet vakte det avsky da «Hvit valgallianse» for noen år siden sa at barn som er adoptert til Norge som små og vokser opp hos norske foreldre, må sendes tilbake eller steriliseres hvis de er av andre raser. Nesten alle nordmenn mener at et barn som har vokst opp i en norsk kultur, er helnorsk, uansett fargen på huden og håret. De problemer som måtte være i forhold til innvandrerne, er kulturproblemer, ikke raseproblemer.

Nå som på Jesu tid er jødenes oppfatning av seg selv at de er et folk, Israels folk. Den som vil bli en del av dette folket, kan ikke bli det ved å innvandre i et geografisk område, heller ikke i Israel. Man bli israeler ved å flytte til Israel og få israelsk statsborgerskap, men man blir ikke jøde av det. Man blir jøde ved å innvandre i jødenes tro og kultur. Gjennomgår man en gyldig konvertering, og feirer man sabbaten i år etter år, holder jødenes spiseforskrifter osv., da er man en del av det jødiske folket. Da er det helt irrelevant å komme trekkende med i hvor stor grad jødene fysisk stammer fra oldtidens jøder. Det blir samme typen logikk som Hvit valgallianse anlegger overfor utenlandske barn som er adoptert i Norge.

Og ellers har både europeere og arabere, både i Palestina og andre steder, i mange århundrer bekreftet at jødene er ett folk: Jødene er blitt diskriminert og til dels forfulgt og behandlet som fremmede, uansett hvor lenge de hadde bodd i et område (noen ganger lenger enn europeerne eller araberne selv), uansett jødenes rase og uten hensyn til om de måtte stamme rent biologisk fra oldtidens jøder.

Relatert artikkel:
Er jødene jøder?

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart