Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Hamas og de «moderate»

Fatahs militser på Gaza-stripen var trent av USA. Men da Hamas satte inn sin offensiv for å overta Gaza, flyktet de høyere offiserene. Det ble liten motstand.

Hamas har dermed overtatt de våpnene Fatah hadde, og likeså etterretningsutstyret som Fatah hadde fått fra CIA og andre vestlige organisasjoner. Og, kanskje enda mer skadelig: De har fått detaljerte opplysninger om lederne i Fatah. De kan nå dokumentere hvor korrupt Fatah er, at Fatah er innblandet i terrorisme, kontaktene med Vesten og med pøbelregimer som Iran, med terrorgrupper som Hizbollah, Islamsk Jihad og al-Qaida. Dette materialet vil nok bli lekket ut etter hvert og brukt til å svekke Fatah, ikke minst i det palestinske samfunnet.

Nå skal for øvrig den samme amerikanske general Dayton som trente opp Fatahs styrker i Gaza, få 200 millioner kroner til å trene opp Fatahs styrker på Vestbredden også. Men en viktig forskjell mellom Vestbredden og Gaza er at israelske styrker er aktive på Vestbredden, og de vil nok forhindre Hamas i å ta makten.

Statsministeren
Et eksempel på informasjon Hamas nå er kommet med: Fatahs nye statsminister heter Salam Fayad. Han er Vestens favoritt og har vært regnet som hederlig. Han var en av lederne i Arab Bank (som er knyttet til terror). Han var også finansminister i den Hamas-ledede regjeringen.

Nå har en talsmann for Hamas, Yahya Musa, beskyldt Fayad for korrupsjon. Han kaller Fayad for «den ledende tyv», og hevder at Fayad har underslått over 200 millioner kroner fra Agricultural Development Company.

Et annet eksempel: Den øverstkommanderende i Fatah er Muhammad Dahlan. 15. juni tok Hamas kontroll over hans overdådige bolig i Gaza. Hamas hevder at blant de tingene de fant der, er en koffert fylt med gull og falske pakistanske og amerikanske pass. Det er også tegn på at Fatah kan ha vært enda dypere innblandet i terror enn mange hittil har trodd.

Naturligvis skal man være skeptisk til det Hamas sier om sin motstander Fatah. Men det er liten tvil om at Hamas blir styrket i maktkampen av etterretningsmaterialet de har fått tak i.

Andre «moderate»
Tross alle tegn på det motsatte, fortsetter Vesten i alminnelighet og Israel i særdeleshet å insistere på at Fatah er «moderat» og fortjener støtte.
Det samme gjelder Jordan. Men nå er Jordan så redd islamistene at det er liten forskjell på det den jordanske regjeringen sier og det Muslimsk brorskap sier, mener Glick.

Egypt har nå invitert Hamas-styrker til grensen mellom Gaza og Egypt. Egypterne har på mange måter ansvaret for at Hamas klarte å ta makten på Gaza. For egypterne gjorde absolutt ingenting for å begrense flommen av våpen, ammunisjon og terrorister over grensen mellom Egypt og Gaza.

Saudi-Arabia har gjort seg til venn med den iranske presidenten, Mahmoud Ahmadinejad. Han har besøkt Riyadh, og ble kysset og omfavnet av kong Abdullah. Saudi-Arabias statssekretær i Utenriksdepartementet har hatt møte med Irans ambassadør til kongeriket og forsikret ham om at Saudi-Arabia støtter Irans arbeid for å sikre seg «fredelig atomteknologi». De partene var enige om at det er viktig med muslimsk solidaritet mot «Islams fiender».

Iran
Israelerne godtar dette spillet om de «moderate», rimeligvis fordi de håper at dersom Israel er «snill gutt» angående palestinerne, skal det gjøre det lettere å få hjelp til å hindre Iran i å få atomvåpen.

Men Glick mener at både USA og EU har gitt opp å presse Iran. Ikke en gang ordentlige sanksjoner er på tapetet nå.

Palestinerne støtter atomvåpen
En meningsmåling nylig viser at palestinerne er den eneste arabiske gruppen som støtter at iranerne skal få atomvåpen. Dette til tross for at en iransk atomrakett mot Israel vil få meget store skadevirkninger for palestinerne også selv om den treffer målet, for avstandene er små.
Og dersom raketten bommer, kan den meget vel falle ned på Vestbredden i stedet.

Kilder: To artikler på www.jpost.com (Jerusalem Post) 3. juli 2007, en av Caroline Glick (hovedkilde) og den andre av Barry Rubin.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart