Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Skal alle kunne kreve gamle land?

Det sies at dersom andre nasjoner skulle gjøre som jødene, ville det bli kaos i verden. For det er mange folk som har styrt andre land i historiens løp. Når jødene får Israel fordi de styrte der for mer enn 2000 år siden, må vel andre få samme rett? Skal nordmenn forlange Normandie, Danmark forlange England, araberne forlange Spania? Tenk for konflikter og kaos det ville gi.

Svaret burde være åpenbart: Nordmenn har et land hvor vi hører hjemme og kan styre oss selv, danskene likeså. Og araberne har enorme landområder i 22 uavhengige stater.

Når jødene trengte et land, var det fordi de ikke hadde noe. Ingenting. Det er helt feil å sammenligne dem med dem som har et land fra før. Jødene bodde heller ikke samlet i noe område slik at man kunne sette grenser rundt og gi dem frihet der (slik man har gjort for kosovo-albanerne, selv om de har jaget serberne som også bodde der). Jødene måtte få et land de måtte flytte til. Og da var deres gamle land det naturlige, av mange grunner.

De land og folk som har behandlet sine jøder som fremmede selv om de har bodd der i århundrer, har aller minst noen grunn til å protestere mot at jødene har fått sitt land. Det gjelder samtlige arabiske land og mange andre.

Dette er en lett oppdatert artikkel som ble publisert første gang i boken Med Israel for fred i september 2008.

Relatert artikkel:
Jødene har rett til landet

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart