Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Lav medianalder er gjær for ekstremisme

Medianalderen er svært lav i alle land hvor radikal islamisme står sterkt. Dersom Vesten stanser finansieringen av den palestinske befolkningseksplosjonen, vil det kunne være et viktig bidrag til fred.

Dersom vi lager en liste rangert etter alderen over alle som bor i et land, er medianalderen alderen til den midterste personen på lista. Medianalderen er 44 år i Tyskland, 40 i Storbritannia, 37 i USA, 29 i Israel og 28 i Tyrkia.

I Irak er medianalderen 19 år. I Afghanistan, Somalia, Jemen og Gaza-stripen er medianalderen helt nede i 17 år. Med andre ord er halvparten av befolkningen under 18 år. [Se flere tall.]

Den tyske akademikeren Gunnar Heinsohn har påpekt i Wall Street Journal at borgerkrigene i Libanon (150.000 drept mellom 1975 og 1990) og Algerie (200.000 drept mellom 1999 og 2006) ble redusert i styrke parallelt med at fødselstallet per kvinne gikk ned fra 7 til 2.

– Krigen stanset fordi det ikke ble født flere krigere, skriver Heinsohn.

På Gaza-stripen er fødselstallet per kvinne fortsatt så høyt som seks barn. For hver 1000 menn mellom 40-44 år, er det 4.300 gutter mellom 0-4 år. I USA er tilsvarende tall 1000 gutter, i Storbritannia bare 670. Fra 1950 til 2008 har befolkningen på Gaza-stripen økt fra 240.000 til 1,5 millioner.

Ekstern finansiering
En hovedårsak til de høye fødselstallene på Gaza-stripen, er at en stor andel av befolkningen ikke trenger å tenke på å brødfø sine barn. De fleste barn får mat, klær, vaksiner og utdanning av FN-organisasjonen UNRWA. I motsetning til andre flyktningegrupper, som får hjelp til å starte et nytt liv som selvhjulpne, blir stadig nye generasjoner av palestinere ført inn i registeret som flyktninger og hjelpetrengende.

Kun 7 prosent av UNRWAs finansiering kommer fra muslimske land. USA gir 31 prosent, EU-land nesten 50 prosent. Norge er også en betydelig bidragsyter, med rundt 150 millioner kroner hvert år.

– Så lenge vi fortsetter å subsidiere Gazas ekstreme befolkningsvekst, vil unge palestinere sannsynligvis komme til å fortsette med å drepe sine brødre eller naboer, tror Heinsohn.

– Dersom vi virkelig ønsker å unngå en ny generasjon med krig på Gaza-stripen, må vi ha mot til å fortelle Gaza-befolkningen at de må begynne å ta ansvar for sine egne barn, uten UNRWAs hjelp. Det ville tvunget palestinerne til å fokusere på å bygge sin økonomi i stedet for å fri dem opp til å drive krig, skriver Heinsohn. Han legger til at alle babyer som er født ved hjelp av vestlige penger til nå, må fortsette å få hjelp.

La palestinerne flytte til Europa
En stimulans til lavere fødselstall vil først gi resultater på lang sikt. Dersom Nord-Amerika og Europa vil avhjelpe situasjonen på Gaza-stripen på kortere sikt, kan de ta imot en stor andel av de unge guttene som nå vokser opp på Gaza-stripen som arbeidsinnvandrere.

– Mange av Gazas ungdom – slik som i store deler av den muslimske verden – drømmer om å flytte uansett. Hvem ville ikke ønske å komme ut av den stripen med land full av internasjonale organisasjoner og sosialarbeidere som har økonomisk interesse av at Gaza fortsetter å ha de samme problemene? avslutter Heinsohn.

Gunnar Heinsohn er sosiolog og økonom. Han er leder for Raphael Lemkin instituttet ved Universitetet i Bremen, et institutt som driver sammenlignende forskning på folkemord.

Palestinernes svar
Martin Kramer, som er en israelsk islamekspert, har konstruert en dialog omkring befolkningsøkningen på Gaza-stripen hvor han har lagt inn sitater av palestinske ledere som svar på spørsmål. Han får tydelig fram at befolkningsveksten er en del av en demografisk kamp for å ødelegge den jødiske staten Israel.

Ville det ikke vært fornuftig for regjeringen på Gaza-stripen å fremme familieplanlegging?

«I motsetning til Vesten, som praktiserer familieplanlegging, oppfordrer vi til å få barn av politiske årsaker.» (Dr. Abd al-Aziz Rantisi, en av grunnleggerne i Hamas, 2003.)

Politiske årsaker? Skal par få barn av politiske årsaker?

«Ekteskap er det samme som jihad. Med ekteskapet produserer du en ny generasjon som tror på motstandskamp.» (Muhammad Yousef, medlem av Qassam-brigadene på Gaza-stripen, 2008.)

Jeg hadde ikke tenkt på det slik. Så du vil si at Israels nåværende sanksjoner dreper motstandskampen på spebarnsstadiet?

«Det er ikke en humanitær krise. Folk sulter ikke.» (Khaled Abdel Shaafi, direktør for FNs utviklingsprogram på Gaza-stripen, 2008.)

Men Kramer tror de nåværende sanksjoner kan være med å redusere Gazas svært høye fødselstall. Hvis det er slik; hvordan?

«Prosentandelen av gifte kvinner var 57,2 prosent i 1997, sammenlignet med 50,5 prosent i 2007. Dette indikerer en reduksjon i ekteskapsinngåelser på Gaza-stripen, noe som kan skyldes den israelske blokaden og de økonomiske resultatene av den.» (Dr. Luay Shabaneh, Palestinsk statistisk sentralbyrå, 2009.)

Aha, det er slik. Men Gazas befolkning øker fortsatt raskt, så hva er den langsiktige løsningen?

«Alle jødene som bor på landsbygda i det sørlige distrikt fra Ashdod (Isdud) til Eilat (Umm Rashrash) er færre enn befolkningen i en flyktningeleir på Gaza-stripen. Deres befolkningstetthet er seks personer per kvadratkilometer, mens Gazas befolkning – eierne til dette landet – er 6.000 per kvadratkilometer.» (Dr. Salman Abu Sitta, Palestine Land Society, 2007.)

Ja, men… det landet tilhører selve Israel. Sier du at Gazas problem ikke kan bli løst innenfor Gazas grenser fra før 1967?

«Hamas retter seg mot Palestina! Hele Palestina! Frigjøringen av Gaza er bare et skritt på veien mot den fulle og hele frigjøringen av Palestina, med hjelp av Gud Den Allmektige.» (Ismail Haniyeh, statsminister for Hamas-regimet, 2009).

Takk for, takk for ærligheten.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart