Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Israels nytte for verden blir ignorert

Israel er en venn i nøden på grunn av sin dyrekjøpte erfaring. Dette vet ikke Israel-kritikerne å sette pris på, mener den italienske journalisten Giulio Meotti.

I 1999 opplevde Tyrkia et stort jordskjelv som tok livet av 17.000 mennesker. Israel var tilstede med medisinsk hjelp. Da World Trade Senter og Pentagon ble rammet i USA høsten to år senere, var patologer tilstede på Ground Zero sammen med amerikanske kolleger.

Først ute på Haiti og Japan
Ni år senere, i 2010, ble Haitis hovedstad Port-au-Prince rammet av et katastrofalt jordskjelv som tok livet av 316.000 mennesker og gjorde én million hjemløse. Israel sendte en imponerende mengde med utstyr og personell til landet og var først ute med å opprette feltsykehus. En av de første fødslene i byen etter jordskjelvet fant sted i teltene til den israelske hæren. En takknemlig mor kalte sin sønn for Israel. Ellers bidro IDF med å identifisere de omkomne og sårede.

Når Japan nå ble rammet av en serie ulykker, var Israel også her først ute med å etablere feltsykehus for å assistere i en av landets hardest rammede byer.

Dyrekjøpt lærdom
Men denne godheten og lojaliteten Israel har vist overfor sine allierte i nødens stund har aldri fått den oppmerksomheten den fortjener, understreker Giulio Meotti. Han er journalist i den italienske avisen Il Fogli og er forfatter av boken «The New Shoah – The Untold Story of Israel’s Victims of Terrorism».

Meotti peker i en artikkel i Yedioth Aharonoth på den harde virkeligheten Israel har måttet forholde seg til, som er årsaken til at de har kunnet tilby slik avgjørende ekspertise i nødens stund.

Drept av terror
Israel har i hele sin korte historie som moderne stat stått overfor trusler, terror og krig. Derfor pågår det mye forskning og utvikling for å hjelpe dem som blir rammet og støtte dem på veien tilbake til et normalt liv.

Et godt eksempel er fra den andre intifadaens tid. Den israelske legen David Applebaum fant opp en metode for å behandle sårede mennesker som transporteres til akuttavdelingen etter et terrorangrep. Da han var på besøk i New York viste han hvordan det er mulig å behandle «44 sårede mennesker på 28 minutter». Dette skal ha skjedd etter et angrep i Jerusalem.

Siden reiste han tilbake til Israel. Han tok med seg datteren sin Nava ut på Cafe Hillel for å feire bryllupet som skulle finne sted dagen etter. Begge ble drept av en selvmordsbomber som sprengte seg selv i luften. Nå har Applebaums metoder blitt kopiert rundt om i hele verden, forklarer Meotti.

Godhet ignoreres
Men Israels godhet blir ignorert, særlig når det gjelder vitenskapelige og medisinske oppdagelser.

Israel er av de ledende land i verden når det gjelder registrerte medisinske patenter i USA per innbygger. Når det gjelder oppdagelser i kreftforskningen er Israel så å si verdensledende. Dessuten har leger i det lille landet funnet opp en vaksine som forhindrer utviklingen av juvenil diabetes. Israelere har oppdaget et gen som har sammenheng med posttraumatisk stress, de har utviklet medisiner som bekjemper Alzheimers, kreft, Parkinson, multiple sclerosis og annet.

Gjør seg selv en bjørnetjeneste
Også når det gjelder å finne løsninger for klimaet er Israel et foregangsland. Både når det kommer til kampen mot ørkenspredningen og i kampen mot vannmangel.

– Boikotterne og de som hater Israel skader sine egne interesser, fordi den jødiske staten er et lys som tjener menneskeheten, mener den italienske journalisten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart