Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Israels overlegenhet i luften er i fare

På grunn av uroen i de arabiske land kan avanserte våpen lett falle i feil hender, og Israel kan stå i fare for å miste sin overlegenhet i luften, advarer generalmajor Ido Nehushtan.
Generalmajor Ido Nehushtan. (Foto: IDF)
Generalmajor Ido Nehushtan. (Foto: IDF)

Søndag sa avtroppende sjef for luftforsvaret, Ido Nehushtan, at Israel kan komme til å miste sin største fordel overfor sine fiender, nemlig sin styrke i luften, melder Ha‘aretz. Dette kan komme til å skje fordi Israels naboer i større og større grad får avanserte våpen, og disse kan komme til å falle i terrorgruppers hender.

 

Utfordring for israelsk luftforsvar

På den årlige internasjonale verdensromskonferansen i Hertzlia sa Nehushtan til Ha’aretz at det israelske luftforsvaret har økende utfordringer.

– Den økende tilstedeværelsen av avanserte våpen i Midtøsten utgjør en utfordring mot israelsk overlegenhet i luften. Trenden blir støttet av Iran og utfordrer israelsk luftforsvars overlegenhet, hvilket er sentralt i fordelen forsvaret har, sa Nehushtan.

– Å vedlikeholde overlegenhet i luften har alltid vært et tema for bekymring for sjefen av det israelske luftforsvaret, men enda mer nå nylig, la generalmajoren til.

 

Terrorister bruker regionens instabilitet til sin fordel

Nehushtan frykter at avanserte våpnen kan komme i feil hender når arabiske regimer faller.

– Syria er et land med en stor hær og når den interne prosessen er som den er øker faren for at våpen ender opp i hendene til terrorister, sa Nehushtan.

Han påpeker at til tross for den interne stridigheten i Syria, holder Damaskus fortsatt på å kjøpe inn avanserte våpen slik som fly og antirakett-fly for milliarder.

Nehushtan sa også at Hamas og andre terroristorganisasjoner bruker den nåværende ustabiliteten i Egypt til sin fordel, med å operere mer fritt på Sinai-halvøya.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart