Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Flertallet i sikkerhetsforumet er imot Iran-angrep

Både statsminister Benjamin Netanyahu (t.v.) og forsvarsminister Ehud Barak skal ønske å angripe Iran innen kort tid. (Foto: IDF)
Både statsminister Benjamin Netanyahu (t.v.) og forsvarsminister Ehud Barak skal ønske å angripe Iran innen kort tid. (Foto: IDF)
De fleste generalene i forsvarsledelsen og flertallet blant de ni ministrene i regjeringens sikkerhetsforum, er skeptiske til å angripe Irans atominstallasjoner på nåværende tidspunkt, sier anonym kilde til ynetnews.com.

Selv om Israels regjering offisielt uttaler at de kan komme til å angripe Iran hvis de finner det nødvendig, påstår en politisk kilde overfor Yedioth Aharonoth at flertallet er imot et angrep på det nåværende tidspunkt.

Blant ministrene i sikkerhetsforumet er statsminister Benjamin Netanyahu, utenriksminister Avigdor Lieberman og forsvarsminister Ehud Barak for et angrep. Men visestatsminister Moshe Ya’alon, Kadima-leder Shaul Mofaz og ministrene Dan Meridor, Benny Begin, Eli Yishai og Yuval Steinitz er imot.

Ikke mulig uten Gantz
Motstanderne mot et snarlig forhåndsangrep er også i flertall i generalstaben, helt opp til forsvarssjef Benny Gantz på toppen. Dette hevder kilden svekker mulighetene for et snarlig angrep betraktelig.

– Uten Gantz’ støtte er sjansene for at angrep finner sted små. Israel må presse det internasjonale samfunnet mot flere sanksjoner mot den iranske økonomien. Det er det som er viktig nå, sier vedkommende.

Stoler ikke på Obama
Kilden hevder videre at USA og EU ikke ønsker å innføre så kraftige sanksjoner at «det knuser den iranske økonomien», fordi de frykter at oljeprisene kan stige ytterligere. Videre tror den anonyme kilden at Netanyahus kraftige uttalelser om Iran representerer hans faktiske holdninger, og at statsministeren ikke stoler «på [USAs president Barack] Obama i denne saken».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart