Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel forbereder seg på kjemisk angrep

Fra en redningsøvelse i sivilforsvaret i desember 2012. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Fra en redningsøvelse i sivilforsvaret i desember 2012. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israel lever i et farlig nabolag. Blant de mange tingene israelske sykehus må forberede seg på, er angrep med giftgass og angrep med et stort antall raketter mot sivile boligområder. Det øves på å ta imot mer enn 1000 skadde personer på en gang.

Det er i disse dager øvelser på israelske sykehus. Øvelsene er planlagt tre år i forveien og har ingenting direkte med dagens situasjon å gjøre, sies det. Alle 27 sykehus i Israel har gjennomgått et treningsprogram, inkludert øvelser som ikke er varslet på forhånd. – Sykehusene gjennomfører 25 øvelser i året for ulike former for kriser.

Folk som skal simulere pasienter blir brakt inn med lapper festet til kroppen om hvilke «skader» de skal ha. I gjennomsnitt får sykehusene 200 «pasienter» hver under slike øvelser, men det har også hendt at noen har fått opptil 700, skriver Jerusalem Post.

De store sykehusene har fått avdelinger under jorda i tilfelle rakettangrep, særlig intensiv-avdelinger og føde-avdelinger.

Blant tiltakene som forberedes og øves, er at folk sendes til sykehus for å overta omsorgen for barna til leger og sykepleiere, slik at de kan konsentrere seg om pasientene.

Det israelske sivilforsvaret (Home Front) tror at i en ny krig vil antallet drepte og sårede sivile israelere være nokså lavt. Israel har så gode tiltak.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart