Irans president Mahmoud Ahmadinejad. (Foto: UN Photo)
Irans president Mahmoud Ahmadinejad. (Foto: UN Photo)

Iran og Syria truer Israel

Det israelske luftangrepet på syrisk territorium vil få "alvorlige konsekvenser for Tel Aviv", truer Irans viseutenriksminister Hossein Amir Abdollahian.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det er fortsatt uklart hva som skjedde i Syria natt til onsdag. Enten gikk de israelske luftstyrkene (IAF) til aksjon mot en våpenkonvoi på vei i retning Hizbollah i Libanon, eller så rammet de et militært forskningssenter utenfor Damaskus. Israelsk presse fokuserer mest på de utenlandske medierapportene som hevder det første. På grunn av militærsensuren må israelske medier bruke «utenlandske kilder».

Mitch Ginsburg i Times of Israel siterer kilder som antyder at russiskproduserte bakke-til-luft-raketter var på vei over grensen. SA-17 rakettene er ikke de mest avanserte, men vil likevel endre styrkeforholdet mellom Israel og Hizbollah drastisk skulle det igjen bli nødvendig med israelske luftaksjoner mot terrorgruppens rakettbatterier og våpenlager. Dersom Hizbollah får et aktivt luftforsvar vil israelske jager- og bombefly over Sør-Libanon stå i fare for å bli skutt ned.

– Konsekvenser for Tel Aviv
Uansett hva Israel faktisk aksjonerte mot: Iran og Syria er rasende over den israelske «provokasjonen». Teherans viseutenriksminister Hossein Amir Abdollahian hevdet torsdag at hendelsen vil føre med seg «alvorlige konsekvenser for Tel Aviv». Hans sjef i departementet, Ali Akbar Salehi, legger til:

– Det er ingen tvil om at denne provokasjonen er konsistent med Vestens og zionistenes politikk, om å undergrave det som det syriske folket og regjeringen har oppnådd når det gjelder stabilitet og sikkerhet i dette landet.

Kan «overraske»
Heller ikke syrerne er særlig fornøyd med Israels aksjon. Landets ambassadør i nabolandet Libanon, Ali Abdul Karim Ali, antyder at Syria vil kunne «overraske» etter dette angrepet.

– Vi kan ta en overraskende beslutning som svar på aggresjonen fra de israelske krigsflyene. […] Syria er fast bestemt på å forsvare sin suverenitet og sitt land, hevder han.

Fordel for Assad-regimet?
En som kanskje er like fornøyd med hendelsen er Syrias president Bashar Assad, tror Ha’aretz-journalist Jack Khoury. Timingen for Assads vedkommende kunne knapt hvert bedre, argumenterer han.

Aksjonen inntreffer akkurat i det Moaz al-Khatib, lederen for opposisjonsparaplyen Den syrisk-nasjonale koalisjon, har offentliggjort at han ønsker å drøfte konfliktløsninger med det sittende regimet. Landet har vært gjennom en svært hard og blodig borgerkrig, som diktatoren ønsker en slutt på.

Hele tiden har Assad benektet at borgerkrigen i hjemlandet er et resultat av den arabiske våren. Han mener Israel og amerikanerne rotter seg sammen for å styrte ham og de rundt ham. Nå kan han bruke den statseide pressen for alt det er verdt etter den israelske aksjonen, og hevde at angrepet bekrefter hans anklager. Klarer han det er en nasjonal dialog og nyvunnet enhet et tilbud opposisjonen vil føle seg nødt til å ta, mener Khoury.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart