USAs visepresident Joe Biden. (Foto: US Embassy Guatemala, flickr)

Biden: Israel er tilfluktsted for alle jøder

- Det finnes bare én garanti for jødene, og det er staten Israel, sa USAs visepresident Joe Biden i høst.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Forholdet mellom dagens amerikanske regjering og Israel er dårlig i forhold til hvordan det har vært tidligere. Det gjelder særlig forholdet mellom president Barack Obama og statsminister Benjamin Netanyahu.

Den amerikanske visepresidenten, Joe Biden, hører vi kanskje ikke så mye til i Norge. Men han er en av Obamas nærmeste medarbeidere og, som det heter, «bare et hjerteslag fra å bli president». Biden legger aldri skjul på at han er en nær venn av det jødiske folket og av den jødiske staten, Israel. I slutten av mars 2015 kom det fram noe om hva han sa høsten 2014. Det viser at han har forstått mer enn mange andre av selve grunnlaget for staten Israel.

Det skjedde hjemme hos Biden. Han hadde invitert en gruppe jødiske ledere, blant dem folk fra Kongressen og fra Obama-administrasjonen, til en markering av jødisk nyttår, Rosh Hashana. Det er blitt kjent nå fordi en av de tilstedeværende, journalist Jeffrey Goldberg i The Atlantic, fortalte det i en artikkel som ellers handlet mest om jødenes stilling i Europa (hvor stadig flere av dem ikke lenger ser noen framtid her for seg og sine).

Visepresident Biden sa at han hadde kjent alle israelske statsministre siden Golda Meir. Hun levde 1898-1978, og var statsminister i Israel 1969-1974. Som ung senator snakket Biden med Golda Meir på hennes kontor. Hennes assistent var [senere statsminister Yitzak] Rabin. De snakket blant annet om seksdagerskrigen [og antakelig om faren for framtidige kriger]. Meir så rett på Biden og sa at han ikke burde se så trist ut og ikke være bekymret. For jødene hadde et hemmelig våpen, kunne Meir avsløre.

Biden spurte hva slags våpen det var. Han tenkte at det kanskje hadde noe med atomvåpen å gjøre. Golda Meir så rett på ham og sa: «Vi har ikke noe annet sted å dra til.» Biden gjorde en pause da han fortalte dette, og gjentok: «Vi har ikke noe annet sted å dra til.»

Biden sa til de tilstedeværende – framstående amerikanske jøder – at dette er noe de kjenner gjennom marg og bein («in your bones«). Uansett hvor gjestfritt USA er, hvor betydningsfulle jødene er, hvor engasjerte jødene er og hvor dypt de er involvert i USA – det finnes bare én garanti for jødene, og det er staten Israel. Biden forsikret dem om at selv om presidenten (Obama) blir litt opprørt [over Netanyahu], kunne Biden garantere at Obama legger like stor vekt på Israels sikkerhet.

 

Synspunkter

At en sittende visepresident i USA sier at et annet land er det som garanterer sikkerheten for amerikanske statsborgere, er egentlig ganske oppsiktsvekkende, og noen amerikanske jøder godtar det ikke. Noen jøder frykter at det kan styrke dem som sier at jødene ikke er ordentlig lojale mot USA.

Men andre sier at selv om de amerikanske jødene er ganske trygge i USA nå, er det ingen garanti for framtida. Det kan man ikke minst se på hvordan det er i ferd med å gå i Vest-Europa.

Når det gjelder at jødene ikke har noe annet sted å dra til enn ørlille Israel, så er det enda sannere nå enn da Golda Meir sa det. Det er enda tydeligere nå enn det var den gangen at jøder ikke kan bo i den arabiske og muslimske verden, hvor kristne og andre minoriteter drepes i titusenvis og jages i millioner, til minimal interesse fra verden i alminnelighet og kirken i særdeleshet. Det er tydeligere enn før at jødene ikke kan bo i lengden i Europa, og på lengre sikt kanskje heller ikke USA.

Til slutt vil jeg minne om at det allerede har flyktet flere jøder fra arabiske land enn arabere fra Israel.

 

Kilder: Jerusalem Post, Israel National News, Inquisitr.com, Salon.com.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart