Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

– I neste krig kan ikke innbyggerne i Tel Aviv slappe av på kafeer

Fallskjermjegere deltar i en øvelse hvor scenarioet er krig mot Hizbollah i august 2018. (Foto: Det israelske forsvaret)
Fallskjermjegere deltar i en øvelse hvor scenarioet er krig mot Hizbollah i august 2018. (Foto: Det israelske forsvaret)
Generalmajor Tamir Yadai advarer om at neste krig vil bli langt mer omfattende.

Innbyggerne i Tel Aviv vil ikke kunne sitte på en kafe og drikke kaffe under neste krig, sier generalmajor Tamir Yadai, sjef for det israelske forsvarets hjemmefront-kommando. Uttalelsen hans kom i forbindelse med et møte med lokale styresmakter. Tidligere har ikke Tel Aviv vært særlig berørt av krigshandlinger i sør og i nord, men det vil endre seg i en framtidig krig.

– I 2019 vil vi møte en mer kompleks og utfordrende trussel mot Israel. Det er en annen geostrategisk virkelighet som gir oss nye utfordringer og trusler, forteller den israelske generalmajoren i et intervju gjengitt i Jerusalem Post.

– Det er ingen tvil om at den israelske hjemmefronten vil møte en trussel som vil være svært utfordrende i den neste krigen, fortsetter han. Yadai peker på at det blir svært viktig å sikre sentrale tjenester for befolkningen, i tillegg til at motstandskraften i det israelske samfunnet må opprettholdes.

– Intensiteten i den neste krigen vil være noe vi ikke har opplevd tidligere.

Hizbollah skal ha minst 100.000 raketter i sitt arsenal. Tusenvis av disse har kapasitet til å treffe det sentrale Israel, inkludert storbyen Tel Aviv.

Samtidig har Hamas og Islamsk jihad rundt 20.000 granater og raketter i sitt arsenal på Gazastripen. Mens Hizbollah aldri har skutt mot Tel Aviv tidligere har både Hamas og Islamsk jihad skutt mot Israels finansielle hovedstad ved flere tidligere anledninger.

I en potensiell framtidig krig må Israel også være i stand til å takle en evakueringen av tusenvis av innbyggere nær frontlinjen, ifølge Yadai.

– Det er muligheter for at det blir startet militære kampanjer både ved den sørlige og den nordlige fronten, siden vi er kjent med forsøk på koordinerte angrep, sier Yadai og legger til at forsøk på å infiltrere Israel, i tillegg til cyberangrep, er noe man må være forberedt på i en framtidig konflikt.

Israel har ikke gjennomført obligatorisk evakuering av lokalsamfunn siden staten ble grunnlagt, men i tillegg til trusselen fra Hizbollas raketter er det også en reell frykt for bakkeangrep mot israelske tettsteder nær grensene.

En million israelere bor nord i landet og det er estimert at opp mot 250.000 mennesker kan bli evakuert fra 22 lokalsamfunn langs grensen hvis det bryter ut full krig mot den libanesiske terrorgruppen Hizbollah.

Trolig vil også tusenvis av innbyggere langs Gaza-grensen bli evakuert fra sine hjem i neste runde med krig mot Hamas og andre terrorgrupper.

Generalmajor Tamir Yadai (t.h.) advarer mot at neste krig vil bli langt mer kompleks enn tidligere kriger. (Foto: IDF)
Generalmajor Tamir Yadai (t.h.) advarer mot at neste krig vil bli langt mer kompleks enn tidligere kriger. (Foto: IDF)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart