NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Fallskjermjegere deltar i en øvelse hvor scenarioet er krig mot Hizbollah i august 2018. (Foto: Det israelske forsvaret)
Fallskjermjegere deltar i en øvelse hvor scenarioet er krig mot Hizbollah i august 2018. (Foto: Det israelske forsvaret)

– I neste krig kan ikke innbyggerne i Tel Aviv slappe av på kafeer

Generalmajor Tamir Yadai advarer om at neste krig vil bli langt mer omfattende.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Innbyggerne i Tel Aviv vil ikke kunne sitte på en kafe og drikke kaffe under neste krig, sier generalmajor Tamir Yadai, sjef for det israelske forsvarets hjemmefront-kommando. Uttalelsen hans kom i forbindelse med et møte med lokale styresmakter. Tidligere har ikke Tel Aviv vært særlig berørt av krigshandlinger i sør og i nord, men det vil endre seg i en framtidig krig.

– I 2019 vil vi møte en mer kompleks og utfordrende trussel mot Israel. Det er en annen geostrategisk virkelighet som gir oss nye utfordringer og trusler, forteller den israelske generalmajoren i et intervju gjengitt i Jerusalem Post.

– Det er ingen tvil om at den israelske hjemmefronten vil møte en trussel som vil være svært utfordrende i den neste krigen, fortsetter han. Yadai peker på at det blir svært viktig å sikre sentrale tjenester for befolkningen, i tillegg til at motstandskraften i det israelske samfunnet må opprettholdes.

– Intensiteten i den neste krigen vil være noe vi ikke har opplevd tidligere.

Hizbollah skal ha minst 100.000 raketter i sitt arsenal. Tusenvis av disse har kapasitet til å treffe det sentrale Israel, inkludert storbyen Tel Aviv.

Samtidig har Hamas og Islamsk jihad rundt 20.000 granater og raketter i sitt arsenal på Gazastripen. Mens Hizbollah aldri har skutt mot Tel Aviv tidligere har både Hamas og Islamsk jihad skutt mot Israels finansielle hovedstad ved flere tidligere anledninger.

I en potensiell framtidig krig må Israel også være i stand til å takle en evakueringen av tusenvis av innbyggere nær frontlinjen, ifølge Yadai.

– Det er muligheter for at det blir startet militære kampanjer både ved den sørlige og den nordlige fronten, siden vi er kjent med forsøk på koordinerte angrep, sier Yadai og legger til at forsøk på å infiltrere Israel, i tillegg til cyberangrep, er noe man må være forberedt på i en framtidig konflikt.

Israel har ikke gjennomført obligatorisk evakuering av lokalsamfunn siden staten ble grunnlagt, men i tillegg til trusselen fra Hizbollas raketter er det også en reell frykt for bakkeangrep mot israelske tettsteder nær grensene.

En million israelere bor nord i landet og det er estimert at opp mot 250.000 mennesker kan bli evakuert fra 22 lokalsamfunn langs grensen hvis det bryter ut full krig mot den libanesiske terrorgruppen Hizbollah.

Trolig vil også tusenvis av innbyggere langs Gaza-grensen bli evakuert fra sine hjem i neste runde med krig mot Hamas og andre terrorgrupper.

Generalmajor Tamir Yadai (t.h.) advarer mot at neste krig vil bli langt mer kompleks enn tidligere kriger. (Foto: IDF)
Generalmajor Tamir Yadai (t.h.) advarer mot at neste krig vil bli langt mer kompleks enn tidligere kriger. (Foto: IDF)

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart