Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

USA utplasserer rakettforsvar i Israel

Her er det amerikanske rakettforsvaret THAAD i Israel. Systemet skal kunne utplasseres raskt verden over. (Foto: US Army)
Her er det amerikanske rakettforsvaret THAAD i Israel. Systemet skal kunne utplasseres raskt verden over. (Foto: US Army)
Styrker Israels evne til å forsvare seg mot trusler fra nært og fjernt i Midtøsten.

Det amerikanske militæret har for første gang utplassert sitt mest avanserte rakettforsvarssystem i Israel. Utplasseringen av Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) er en del av en øvelse i å raskt utplassere rakettforsvaret over hele verden. Det amerikanske systemet skal også integreres med det israelske rakettforsvaret mot trusler som langtrekkende ballistiske missiler.

– IDF samarbeider med amerikanske styrker om å forbedre samarbeidet mellom de to militærene og styrke evnen til å forsvare israelsk luftrom.

Det skriver det israelske forsvaret i en pressemelding. Videre skriver de at utplasseringen av THAAD ikke er «relatert til en spesifikk hendelse».

– IDF er takknemlig for denne øvelsen og står klare til å beskytte Israels luftrom og sivilbefolkning mot en enhver trussel fra nært og langveisfra.

Statsminister Benjamin Netanyahu, som også er forsvarsminister, sier utplasseringen er et bevis på USAs forpliktelser til Israels sikkerhet.

– Sammen med vårt eget forsvarssystem er vi nå enda bedre rustet til å møte truslene fra hele Midtøsten, sier Netanyahu om utplasseringen.

Over 200 amerikanske soldater deltar i øvelsen. Det avanserte amerikanske rakettforsvaret skal utplasseres flere steder rundt om i Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart