Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– 2020 vil bety store utfordringer for Israel

David M. Weinberg. (Foto: www.davidmweinberg.com)
David M. Weinberg. (Foto: www.davidmweinberg.com)
Det er nesten umulig å forutsi hva som venter Israel i 2020, skriver David M. Weinberg, visepresident ved Jerusalem Institute for Strategy and Security.

Likevel lister Weinberg opp flere mulige scenarier som illustrerer hvor vanskelige avgjørelser israelske ledere vil kunne komme til å måtte ta neste år.

En krig mellom Iran og Gulf-statene kan komme til å involvere også Israel, men Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater kan også velge å redusere spenningen og slå seg sammen med Iran, noe som etterlater Israel på egenhånd mot Teheran.

Amerikanske økonomiske sanksjoner fortsetter å svekke Iran, noe som fører til økt aggresjon fra revolusjonsgarden mot vestlige mål. På den andre side kan ayatollah-regimet komme til å starte forhandlinger med USA, særlig om Trump ligger an til å bli gjenvalgt. Israel må da være bekymret for at Trump oppgir flere krav til Iran som er viktige for Israel.

Assad-regimet i Syria kan stabilisere seg og bli mindre avhengig av Iran. Russland kan være interessert i å begrense iranerne i Syria og Hizbollah kan fortsette å være opptatt med intern uro i libanon. På den andre side kan Hizbollah styrke seg på bekostning av andre aktører i Libanon og Russland kan begrense Israels handlingsfrihet mot iranske mål i Syria.

Sikkerhetssamarbeidet mellom Jordan og Israel kommer sannsynligvis til å fortsette, men Amman kan også knytte seg nærmere opp mot Tyrkia og Qatar og si opp sin avtale om kjøp av naturgass og sin fredsavtale med Israel.

Til tross for palestinske myndigheters fiendtlighet mot Israel, kommer sikkerhetssamarbeidet til å fortsette. På den andre side kan Vestbredden bli kastet ut i en borgerkrig etter en avgang eller død til Mahmoud Abbas. Dette kan igjen føre til at Hamas tar over og det blir en full konfrontasjon med Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart