En oljetanker i brann i Omanbukta. Dette bildet er fra et angrep i 2019. (Foto: Arkivfoto)

Israelsk-eid oljetanker angrepet

Israelsk-eide skip er også tidligere blitt angrepet.

En oljetanker som tilhører selskapet til den israelske milliardæren Idan Ofer skal ha blitt angrepet av en drone med eksplosiver utenfor kysten av Oman. Angrepet skjer i en periode med høy spenning med Iran.

Ifølge MarineTraffic var oljetankeren, som heter Pacific Zircon, i Omanbukten sør for Iran da angrepet skjedde. Skipet hadde selt fra Liwa i Oman dagen før og var på vei til Buenos Aires i Argentina. Selskapet som operer skipet er basert i Singapore, men eid av den israelske milliardæren, skriver Jerusalem Post.

Selskapet opplyser om at angrepet bare skal ha ført til mindre skager på skroget og at det ikke skal ha ført til utslipp av olje. De sier skipet ble truffet «av et prosjektil» som førte til et mindre hull i skroget, men at ingen ombord ble skadet.

Det er ikke første gang oljetankere er bitt angrepet utenfor kysten av Oman. Også i mars 2021 ble et israelsk-eid skip angrepet i det samme farvannet. Den gangen sa daværende statsminister Benjamin Netanyahu at det var Iran som stod bak angrepet.

Angrepet kommer dager etter at det ble kjent at Iran hadde planer om å drepe en fremtredende israelsk forretningsmann i Georgia. Drapsplanene ble avdekket og stanset av landets etterretningstjeneste.

Teheran og Israel har i flere år hatt en pågående skyggekrig i Midtøsten, med blant annet droneangrep mot israelsk-eide skip i regionen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart