Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk-eid oljetanker angrepet

En oljetanker i brann i Omanbukta. Dette bildet er fra et angrep i 2019. (Foto: Arkivfoto)
Israelsk-eide skip er også tidligere blitt angrepet.

En oljetanker som tilhører selskapet til den israelske milliardæren Idan Ofer skal ha blitt angrepet av en drone med eksplosiver utenfor kysten av Oman. Angrepet skjer i en periode med høy spenning med Iran.

Ifølge MarineTraffic var oljetankeren, som heter Pacific Zircon, i Omanbukten sør for Iran da angrepet skjedde. Skipet hadde selt fra Liwa i Oman dagen før og var på vei til Buenos Aires i Argentina. Selskapet som operer skipet er basert i Singapore, men eid av den israelske milliardæren, skriver Jerusalem Post.

Selskapet opplyser om at angrepet bare skal ha ført til mindre skager på skroget og at det ikke skal ha ført til utslipp av olje. De sier skipet ble truffet «av et prosjektil» som førte til et mindre hull i skroget, men at ingen ombord ble skadet.

Det er ikke første gang oljetankere er bitt angrepet utenfor kysten av Oman. Også i mars 2021 ble et israelsk-eid skip angrepet i det samme farvannet. Den gangen sa daværende statsminister Benjamin Netanyahu at det var Iran som stod bak angrepet.

Angrepet kommer dager etter at det ble kjent at Iran hadde planer om å drepe en fremtredende israelsk forretningsmann i Georgia. Drapsplanene ble avdekket og stanset av landets etterretningstjeneste.

Teheran og Israel har i flere år hatt en pågående skyggekrig i Midtøsten, med blant annet droneangrep mot israelsk-eide skip i regionen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart