Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF i harde gatekamper i Nablus

Det oppstod harde gatekamper mellom israelske soldater og militante palestinere i Nablus 22. februar 2023. (Foto: Flash90)
Ifølge palestinske myndigheter er ti drept og over 90 skadet i harde kamper med israelske soldater.

Det israelske forsvaret kunngjorde onsdag at soldater entret Nablus på Vestbredden for å pågripe mistenkte terrorister, skriver Times of Israel.

Etter å ha omringet huset hvor terroristene befant seg skal de israelske soldatene ha bedt terroristene om å overgi seg. De mistenkte skal ha nektet å overgi seg og startet heller en skuddveksling med soldatene.

De mistenkte er Husam Isleem, som er tilknyttet den nye terrorgruppen Løvens hule, og Muhammed al-Junaidi, lokal leder av terrorgruppen Islamsk Jihad i Nablus. De to skal ha vært en del av en terrorcelle som stod bak drapet på den israelske soldaten Ido Baruch i oktober i fjor.

De skal også ha vært involvert i flere andre angrep.

I tillegg skal en annen mistenkt terrorist oppholdt seg i huset. Ifølge det israelske forsvaret skal terroristene ha forberedt et forestående angrep.

I forbindelse med aksjonen skal Isleem ha lagt ut en lydfil i sosiale medier hvor man kan høre han si: «Vi er i trøbbel, men vi vil ikke overgi oss. Vi vil ikke gi fra oss våpnene. Jeg skal dø som en martyr».

Alle de mistenkte ble drept i kampene med israelske soldater.

I forbindelse med aksjonen skal flere andre palestinere ha involvert seg i kampene med de israelske soldatene og det skal ha oppstått harde gatekamper i byen. Ifølge palestinske myndigheter skal totalt ti palestinere være drept og over 90 skadet. Noen av de skadde har skuddskader, men de fleste er skadet etter inhalering av tåregass.

De drepte er i alderen 72, 61, 33, 26, 25, 24, 23, 23, 23 og 16 år, ifølge palestinske helsemyndigheter. Palestinske terrorgrupper har erkjent at minst seks av de drepte deltok i kampene. Det er foreløpig uklart om de resterende fire deltok i urolighetene eller ikke.

To israelske soldater ble lettere skadet og behandles på sykehus.

I løpet av det siste året har det israelske forsvaret hatt en pågående antiterror-operasjon på Vestbredden, som spesielt har rettet seg mot byer som Nablus og Jenin. I disse byene har de palestinske selvstyremyndighetene mistet store deler av kontrollen.

Mange terrorangrep mot Israel har kommet fra nettopp disse byene.

I fjor ble 32 personer drept i terrorangrep i Israel. Så langt i år er elleve personer drept. Senest 10. februar ble tre personer drept i Jerusalem.

I forbindelse med antiterror-operasjonen har over 2500 palestinere blitt pågrepet. I forbindelse med arrestasjonene har det flere ganger oppstått skuddveksling mellom israelske soldater og militante palestinere, noe som resulterte i at over 170 palestinere ble drept i løpet av 2022.

De aller fleste av de drepte var involvert i terrorisme, men også sivile har mistet livet. Så langt i år har 49 palestinere mistet livet, de fleste mens de har utført angrep eller i kamper med israelske soldater.

Militante palestinere under en markering i Nablus tirsdag 21. februar 2023. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart