Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelsk angrep på Damaskus var rettet mot iranske våpeneksperter

Resultatet av et angivelig israelsk angrep mot et hemmelig iransk anlegg i Syrias hovedstad Damaskus. (Foto: Sosiale medier)
Nyhetsbyrået Reuters melder at et hemmelig iransk anlegg i hjertet av Damaskus ble ødelagt av Israel.

Nylig ble Damaskus rammet av et luftangrep som Israel ble beskyldt for å stå bak. Nå viser det seg luftangrepet rammet et møte mellom syriske og iranske militæreksperter, melder nyhetsbyrået Reuters.

Syria sier fem personer ble drept og 15 skadet i angrepet som traff en bygning i sentrale deler av den syriske hovedstaden lørdag 18. februar. Det israelske forsvaret har ikke kommentert angrepet og anklagene. De har en politikk om verken å avkrefte eller bekrefte slike påstander.

Angrepet skjedde mot et bygg i et sivilt nabolag i Kafar Sousah i Damaskus, noe som er svært uvanlig. Men nå kan en kilde innad i den syriske regjeringen fortelle til Reuters at det var et hemmelig iransk militært anlegg i kjelleren på bygget som ble angrepet. Det var her møtet mellom de iranske og syriske ekspertene ble avholdt.

En av de drepte skal være tilknyttet Syrias kjemiske våpenprogram. I tillegg skal en ingeniør tilknyttet den iranske revolusjonsgarden være alvorlig skadet. Ifølge Reuters var ingeniøren involvert i utviklingen av iranske missiler.

Et stort hull i bakken etter luftangrepet mot det iranske anlegget i Damaskus. (Foto: SANA)

En annen kilde Reuters har pratet med sier anlegget som ble bombet ble ble brukt av Iran til utvikling av presisjonsstyrte raketter. Israel har i flere år utført luftangrep inne i Syria for å forhindre Iran i å utvikle og levere presisjonsstyrte raketter til sine allierte militser i regionen, som den libanesiske terrorgruppen Hizbollah i Sør-Libanon.

Presisjonsstyrte raketter vil utgjøre en stor trussel mot Israel.

Angrepet mot bygningen i Damaskus har blitt fordømt av Iran og Russland, som begge er viktige støttespillere til det syriske regimet.

Imad Mughniyeh, Hizbollahs notoriske terrorsjef, ble drept i et angivelig israelsk bombetattentat i akkurat det samme nabolaget tilbake i 2008.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart