Resultatet av et angivelig israelsk angrep mot et hemmelig iransk anlegg i Syrias hovedstad Damaskus. (Foto: Sosiale medier)

Israelsk angrep på Damaskus var rettet mot iranske våpeneksperter

Nyhetsbyrået Reuters melder at et hemmelig iransk anlegg i hjertet av Damaskus ble ødelagt av Israel.

Nylig ble Damaskus rammet av et luftangrep som Israel ble beskyldt for å stå bak. Nå viser det seg luftangrepet rammet et møte mellom syriske og iranske militæreksperter, melder nyhetsbyrået Reuters.

Syria sier fem personer ble drept og 15 skadet i angrepet som traff en bygning i sentrale deler av den syriske hovedstaden lørdag 18. februar. Det israelske forsvaret har ikke kommentert angrepet og anklagene. De har en politikk om verken å avkrefte eller bekrefte slike påstander.

Angrepet skjedde mot et bygg i et sivilt nabolag i Kafar Sousah i Damaskus, noe som er svært uvanlig. Men nå kan en kilde innad i den syriske regjeringen fortelle til Reuters at det var et hemmelig iransk militært anlegg i kjelleren på bygget som ble angrepet. Det var her møtet mellom de iranske og syriske ekspertene ble avholdt.

En av de drepte skal være tilknyttet Syrias kjemiske våpenprogram. I tillegg skal en ingeniør tilknyttet den iranske revolusjonsgarden være alvorlig skadet. Ifølge Reuters var ingeniøren involvert i utviklingen av iranske missiler.

Et stort hull i bakken etter luftangrepet mot det iranske anlegget i Damaskus. (Foto: SANA)

En annen kilde Reuters har pratet med sier anlegget som ble bombet ble ble brukt av Iran til utvikling av presisjonsstyrte raketter. Israel har i flere år utført luftangrep inne i Syria for å forhindre Iran i å utvikle og levere presisjonsstyrte raketter til sine allierte militser i regionen, som den libanesiske terrorgruppen Hizbollah i Sør-Libanon.

Presisjonsstyrte raketter vil utgjøre en stor trussel mot Israel.

Angrepet mot bygningen i Damaskus har blitt fordømt av Iran og Russland, som begge er viktige støttespillere til det syriske regimet.

Imad Mughniyeh, Hizbollahs notoriske terrorsjef, ble drept i et angivelig israelsk bombetattentat i akkurat det samme nabolaget tilbake i 2008.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart