Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Stanset terrorcelle fra Islamsk Jihad

Palestinere inspiserer bilen hvor tre terrorister ble drept etter skuddveksling med israelske styrker 9. mars 2023. (Foto: Flash90)
Tre palestinske terrorister ble skutt og drept da de begynte å skyte mot israelske undercover-agenter.

Tre terrorister fra den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad ble skutt og drept av israelske styrker nord på Vestbredden torsdag morgen.

En talsperson for grensepolitiet sier at undercover-agenter entret den palestinske landsbyen Jaba sør for Jenin for å arrestere to menn som var ettersøkt for flere skyteangrep mot israelske soldater i området.

I forbindelse med raidet skal de ettersøkte palestinerne og en annen militant ha skutt mot styrkene fra en passerende bil. Israelerne skjøt tilbake og drepte de tre terroristene, skriver Times of Israel.

Islamsk Jihad sier de drepte tilhørte deres terrorgruppe og bekrefter at de skjøt mot de israelske styrkene. Israelsk politi har navngitt de drepte som Ahmed Fashafsha (22), Sufyan Fakhoury (26) og Nayef Malaysha (25). Sistnevnte ble løslatt fra israelsk fengsel i forrige måned.

Ingen israelere ble skadet i forbindelse med operasjonen.

Flere våpen og eksplosiver ble funnet i bilen til terroristene.

Det ble funnet våpen og eksplosiver i bilen til terroristene. (Foto: Politiet)

Spenningen har i over ett år vært svært høy mellom Israel og militante palestinere, særlig i byer nord på Vestbredden. I byene Jenin og Nablus har de palestinske selvstyremyndighetene mistet mye av kontrollen. Her florer det nå med ulovlige våpen og terrorgrupper herjer i gatene.

Fra disse byene er flere terrorangrep mot Israel planlagt og utført.

2022 ble det dødeligste året på Vestbredden og i Israel på lenge. 32 israelere drept i terrorangrep, de fleste sivile. På Vestbredden ble over 170 palestinere drept av israelske styrker. Nesten alle de drepte var militante som deltok i kamper, men også noen sivile ble drept.

Voldsbølgen har fortsatt også inn i 2023. Så langt i år er 14 israelere drept i terror, i tillegg er mange blitt alvorlig skadet. Samtidig er minst 74 palestinere drept siden nyttår. De aller fleste har blitt drept i skuddveksling og kamper med israelske soldater, men også sivile som har havnet i skuddlinjen og under andre omstendigheter er blitt drept.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart