Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Skjøt ned et uidentifisert luftfartøy

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet skjøt ned fartøyet som kom fra Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Trolig var det et iransk fartøy som entret Israel.

Israelske helikopter og jagerfly stanset søndag 2. april et uidentifisert luftfartøy som entret israelsk luftrom fra Syria. Det uidentifiserte fartøyet ble sporet av det israelske luftforsvaret, før det ble skutt ned etter å ha krenket israelsk luftrom, skriver avisen Jerusalem Post.

Det er ikke kjent hva slags luftfartøy det er snakk om, men det er trolig av iransk opprinnelse. Fartøyet ble skutt ned over et øde område i Nord-Israel. Restene av fartøyet er funnet i Huladalen og blir nå undersøkt.

Hendelsen skjer i en periode med økt spenning mellom Israel og Iran, som er knyttet til Irans tilstedeværelse i Syria, spesielt langs Israels grense i nord. Den siste tiden har det også vært flere luftangrep mot mål i Syria, som det syriske regimet anklager Israel for å stå bak.

Israel gjennomfører stadig luftangrep mot iranske mål i Syria, for å forhindre det iranske regimet i å forankre seg militært i nabolandet. Angrepene er også rettet mot våpenleveranser til iransk-støttede milits.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart