Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israel stod bak droneangrepet i Iran

Dette er en Elbit Hermes 900-drone. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Internasjonale medier melder at Israel stod bak et droneangrep mot en våpenfabrikk i Isfahan i Iran.

I helgen ble det meldt om store eksplosjoner ved en våpenfabrikk i Isfahan i Iran. Nå melder den amerikanske avisen Washington Street Journal at eksplosjonene ble forårsaket av et israelsk droneangrep.

Iran har i ettertid prøvd å dysse ned angrepet og sagt at det forårsaket minimalt med skader, men videoer i sosiale medier viser derimot store skader på anlegget. Også vestlige etterretningskilder bekrefter til ulike internasjonale medier at droneangrepet var en fenomenal suksess.

Det skal ha blitt produsert «avanserte våpen» på det bombede anlegget. Fabrikken i Isfahan skal blant annet ha blitt brukt til utviklingen av ballistiske missiler, som Israel frykter Iran skal feste atombomber på.

Angrepet kan også ha sammenheng med det iranske droneprogrammet. Dronene har i det siste fått stor oppmerksomhet, siden Russland bruker dem i sin krigføring i Ukraina. Det kan også ha sammenheng med at Iran ønsker å forsyne sine allierte militser i Midtøsten med avanserte våpen.

Blant annet prøver de å levere presisjonsstyrte raketter til Hizbollah i Sør-Libanon, som vil kunne utgjøre en stor trussel mot Israels sikkerhet.

Fra israelsk side har det ikke kommet noen uttalelser etter angrepet. Det vil det neppe komme heller. Israel pleier verken å bekrefte eller avkrefte at de står bak, men få andre land som har kapasitet og etterretning til å utføre et slikt angrep.

Det vil heller ikke være første gang Israel og Mossad står bak et angrep mot mål i Iran. De siste årene har det vært flere sabotasjeaksjoner og attentat spesielt rettet mot det iranske atomprogrammet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart