Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Lederen av Irans atomvåpenprogram drept i attentat

Iranske myndigheter bekrefter at Mohsen Fakhrizadeh er død etter et attentat utenfor Teheran. (Foto: IRIB)

Den angivelige sjefen for Irans atomvåpenprogram ble fredag 27. november drept i et attentat i nærheten av den iranske hovedstaden Teheran, ifølge flere rapporter i iranske medier.

Dr. Mohsen Fakhrizadeh, professor i fysikk og en offiser i den iranske revolusjonsgarden, ble i 2018 nevnt som leder av Irans hemmelige atomvåpenprogram av Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Da Netanyahu avslørte at Israel hadde stjålet et stort arkiv med detaljer om Irans hemmelige atomvåpenprogram fra et varehus i Teheran, sa han: «Husk det navnet, Fakhrizadeh», skriver Times of Israel.

Det er ikke kommet noen opplysninger om hvem som eventuelt står bak attentatet mot Fakhrizadeh, men Israel har angivelig likvidert flere iranske atomforskere gjennom årene i et forsøk på bremse det iranske atomprogrammet.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu nevnte Mohsen Fakhrizadeh da han avslørte Irans hemmelige atomvåpenprogram.

Ifølge en israelsk TV-kanal har Israel tidligere bestemt seg for å ikke likvidere Fakhrizadeh, fordi de foretrakk å holde ham i live og se hva han pønsket på.

En vestlig diplomat sa til nyhetsbyrået Reuters for fire år siden at hvis Iran velger å utvikle et atomvåpen, så vil Fakhrizadeh bli kjent som «den iranske atombombens far».

Nylig kunngjorde FNs atomenergibyrå IAEA at Iran anriker 12 ganger mer uran enn tillatt i henhold til atomavtalen. Det førte til at USAs president Donald Trump vurderte et militært angrep mot iranske mål. Situasjonen i Midtøsten er spent og flere amerikanske bombefly er sendt til regionen. Spenningen blir neppe mindre med likvideringen av Fakhrizadeh.

Iran sier i en kunngjøring at attentatet på Fakhrizadeh vil bli hevnet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart