Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Våpenhvile etter 24 timer med uroligheter

Flammer og røyk stiger opp etter et israelsk luftangrep mot mål på Gazastripen natt til 3. mai. (Foto: Flash90)
Det siste døgnet ble det avfyrt over 100 raketter mot Israel fra Gazastripen. Det israelske forsvaret svarte med å bombe flere Hamas-posisjoner.

Israel og de palestinske terrorgruppene på Gazastripen er blitt enige om en våpenhvile tidlig onsdag morgen, etter et døgn med konflikt som ble utløst av at en leder av terrorgruppen Islamsk Jihad døde av sultestreik.

Det var på morgenen 2. mai at Khader Adnad (44) ble funnet bevisstløs på cellen sin. Han ble forsøkt gjennopplivet, men erklært død kort tid senere. Han hadde nektet medisinske undersøkelser og nektet også å motta medisinsk behandling under sultestreiken, ifølge fengselsvesenet.

Kort tid etter dødsfallet ble det avfyrt fire raketter fra Gazastripen mot Israel. Ingen mennesker kom til skade i dette angrepet. Det israelske forsvaret svarte med artilleriild mot en observasjonspost til Hamas. 

En rakett eksploderte i byen Sderot og forårsaket skader på biler og bygninger. (Foto: Flash90)

Senere på dagen ble det avfyrt 22 nye raketter fra Gazastripen. Flere av rakettene landet i urbane områder. Tre personer ble skadet, en av dem alvorlig, da en rakett eksploderte ved en anleggsplass. I løpet av døgnet ble det avfyrt hele 104 raketter og granater mot Israel fra Gazastripen.

Utenom artilleriilden tidlig på tirsdagen unnlot det israelske forsvaret å svare umiddelbart på rakettene. Først natt til onsdag gjennomførte israelske jagerfly luftangrep mot Hamas-mål som svar på angrepene.

Målene inkluderte blant annet en av Hamas sine treningsleirer, en base for våpenproduksjon og en tunnel brukt av terrorgruppen, ifølge IDF.

Timer senere kom rapportene om at partene var enige om våpenhvile.

Her kan du se en rakett eksplodere i et boligstrøk nær Ashkelon:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart