Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Harde gatekamper pågår – over 1000 soldater deltar i antiterror-operasjon

Militante palestinere i kamp med israelske soldater i byen Jenin på Vestbredden mandag 3. juni. (Foto: Flash90)
Israel har iverksatt en større militæroperasjon mot palestinske terrorgrupper i Jenin. Det er den største militære operasjonen på Vestbredden på mange år.

Natt til mandag innledet det israelske forsvaret en stor antiterror-operasjon i byen Jenin på Vestbredden. Militæroperasjonen vil trolig var i flere dager, muligens i flere uker. Så langt er 20 mistenkte terrorister pågrepet, opplyser det israelske forsvaret.

I tillegg er minst 7 terrorister drept i forbindelse med antiterror-operasjonen. Over 1000 israelske soldater deltar i det som er den største militære operasjonen på Vestbredden på mange år. Også droner er tatt i bruk.

De siste årene har de palestinske selvstyremyndighetene mistet kontrollen over byer som Jenin og Nablus nord på Vestbredden. Fra disse byene er det planlagt og gjennomført flere terrorangrep mot Israel. 15 israelere er det siste året drept i terrorangrep som har kommet fra Jenin, ifølge IDF.

Brigadegeneral Avi Blot, som er den øverste militære lederen på Vestbredden, sier at målet med operasjonen «er å endre situasjonen i Jenin». Han sier byen er en høyborg for terrorisme og at terror herfra spres til hele Vestbredden og til Israel.

– Vi har startet denne operasjonen for å endre situasjonen på bakken og utvide vår handlefrihet. Vårt oppdrag er å skape operativ kontroll, forhindre terror og arrestere terrorister, ødelegge terroristenes infrastruktur og konfiskere våpen, sier brigadegeneralen.

Mandag ettermiddag pågår det harde gatekamper mellom militante palestinere og israelske soldater i nærheten av en moske i byen.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant sier operasjonen går som planlagt.

– I løpet av de siste timene har vi rammet terrorgruppene i Jenin hardt og gjort stor operativ fremgang, sier forsvarsministeren.

Han sier videre at soldatene får full støtte til å gjøre det som er nødvendig for å beskytte innbyggerne i Israel.

Operasjonen mot terroristene i Jenin har bred politisk støtte i Israel. Opposisjonsleder Yair Lapid sier han stiller seg fullt og helt bak beslutningen om å ta et oppgjør med terrorgruppene i Jenin.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart