Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

IDF inn i Jenin for å stanse terrorister

Israelske kjøretøy i Jenin-området 19. juni 2023. (Foto: Nasser Ishtayeh, Flash90)
Minst syv palestinske terrorister er drept i en målrettet operasjon mot terrorgruppene i Jenin.

Natt til mandag 3. juli innledet de israelske forsvarsstyrkene en større anti-terror operasjon i Jenin nord på Vestbredden. Det siste året har 52 israelere blitt drept i palestinske terrorangrep, og 15 av disse er drept av terrorister som kom fra Jenin, ifølge IDF.

De siste par årene har Jenin i stadig sterkere grad blitt sentrum for den palestinske terroraktiviteten på Vestbredden. Palestinske selvstyremyndigheter har ikke vist vilje eller evne til å stanse gruppene, slik de er forpliktet til å gjøre i Oslo-avtalene.

Operasjonen 3. juli startet kort tid etter midnatt med en serie luftangrep mot et hovedkvarter for terrorgruppene. Deretter store bakkestyrker inn.

– I første omgang er operasjonen rettet mot Jenin, men det kan også være aktuelt å utvide den til andre deler av Samaria, sier IDFs talsmann brigader Daniel Hagari til Jerusalem Post. Avisens journalister har fått inntrykk av at operasjonen kommer til å vare flere dager, kanskje noen uker. Men IDF har ikke planer om å ta varig kontroll i den palestinske byen.

– Operasjonen retter seg mot terrorgruppene i Jenin, og ikke mot palestinske selvstyremyndigheter, understreker Hagari.

Foreløpig meldes det om fem, noen kilder melder om syv, drepte palestinske terrorister, og flere titalls skadde. Fra israelsk hold meldes det om at en israelsk soldat er blitt lettere skadet av splinter fra en israelsk granat.

Operasjonen fortsetter for fullt mandag formiddag. Israelske droner har gjennomført minst ti angrep så langt under operasjonen, ifølge IDF. En fabrikk for å produsere eksplosiver skal ødelagt.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart