Fullstendig fred får et land når både virkelige og potensielle fiender er avskrekket av landets militære makt og økonomiske styrke, samt folkets sosiale samhørighet og vilje til å forbli uavhengige og frie, selv med risiko for krig.

Ekte fred er hva vi trenger

Grusomhetene 7. oktober 2023 bør endelig ha knust illusjonene til de som trodde sterkest på en ettergivenspolitikk, skriver Zeev Golin.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

  • Artikkelen er skrevet av Zeev Golin. Han flyttet fra fra Delaware, USA, til Israel i 1980. Han er en pensjonert bankansatt, bor for tiden i Rehovot. Oversatt til norsk av Dag T. Elgvin.

Fred, slik de fleste i den vestlige verden ser det, er fravær av krig. En slik fred kan et land få når som helst ved å ytre tre enkle ord: «Vi overgir oss.» Dette er ikke ekte fred, det er nederlagets fred, trelldommens fred.

Hva er virkelig fred? Ordet fred; shalom, har samme rot som ordet for fullstendighet (shleimut); shin-lamed-mem. Fullstendig fred får et land når både virkelige og potensielle fiender er avskrekket av landets militære makt og økonomiske styrke, samt folkets sosiale samhørighet og vilje til å forbli uavhengige og frie, selv med risiko for krig.

Dette er seierens fred, freden til et fritt folk.

Dette er en fred der verden respekterer landets grenser.

Dette er en fred der ingen land ville våge å tvinge oss til å akseptere politiske og territorielle krav som ville innebære alvorlig risiko for den nasjonale sikkerhet.

Dette er en fred der økonomiske, forsvarsmessige og politiske forbindelser med andre land er basert på gjensidige interesser og ikke på utpressing.

I forrige generasjon valgte Israel altfor ofte nederlagets fred. Våre ledere tok utrolig risiko i håp om å oppnå permanent fravær av krig. Vi brakte en hær av terrorister fra et utenlandsk eksil de fortjente, og ga dem vesentlig deler av Eretz Israel. Vi ga dem penger, våpen og arbeid.

Samtidig ga vi etter for internasjonalt press og behandlet de jødiske innbyggerne i Judea, Samaria og Gazastripen som annenrangs borgere. Denne diskrimineringen ble omskrevet med pene ord, som «midler til å gjennomføre politiske beslutninger» eller «fredsbyggende tiltak». Arabernes bevegelsesfrihet ble prioritert over de jødiske innbyggeres sikkerhet. Hårde restriksjoner ble lagt på jødisk bygge- og landbruksaktivitet. Utenomrettslige tiltak som administrativ forvaring, fengsling av mindreårige, utvisningsordrer og til og med tortur har motvirket jødisk bosetning i deler av Eretz Israel.

Trett av å kjempe i Libanon flyktet vi fra sikkerhetssonen, slik at Irans stedfortreder-terroristhær kunne etablere en permanent posisjon ved vår nordlige grense. Vi har gitt etter for trusler og diplomatisk press og avstått naturressurser for titalls milliarder dollar til den samme iranske stedfortrederen.

Alt dette fordi vi ønsket en tilstand av ikke-krig, som vi trodde var ekte fred.

Men stikk i strid med hva de hadde forventet som fant på og gjennomførte denne politikken, ble ikke araberne tilfredsstilt. De fortsatte å bevise at de ikke hadde noen interesse av å anerkjenne vår rett til å eksistere, og de hindret ikke antijødisk terror. Selv da fortsatte vi å være absurd sjenerøse – i håp om at de en dag ville vise sin takknemlighet og la oss være i fred.

Grusomhetene i Simchat Torah 5784 – 7. oktober 2023 – bør endelig ha knust illusjonene til de som trodde sterkest på denne politikken.

I håndteringen av vår geopolitiske situasjon har vi – akkurat som Europa og Amerika – veid en rekke faktorer: demografi; demokratiske verdier; folkerett; menneskerettigheter; empati for et folk som angivelig søker nasjonal selvbestemmelse; og sensitivitet overfor dem som hevder å være våre venner.

Slike faktorer teller lite eller ingenting i denne delen av verden. De vil aldri overbevise våre fiender om å la oss være i fred til å sitte under våre vinranker og fikentrær. I Midtøsten er det bare to ting som betyr noe: tro og kraft. Tro – den religiøse og / eller ideologisk baserte troen som ligger til grunn for et lands eksistens. Kraft – evnen og viljen til å kjempe for denne overbevisningen.

Israel eksisterer for å være hjemmet til hele det jødiske folk: et sted vi kan leve slik Toraen har til hensikt at vi skal. Vi må ledes av vår tro og bruke vår makt til å avskrekke våre fiender og sikre fremtiden til det jødiske folk. Bare når vi kommer seirende ut av dette foretagende, kan vi nyte virkelig fred.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart