Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Den britiske rockegruppen Radiohead vil ikke avlyse konserten sin i Israel. (Foto: Arend Kuester/Flickr)
Den britiske rockegruppen Radiohead vil ikke avlyse konserten sin i Israel. (Foto: Arend Kuester/Flickr)

Radiohead bøyer ikke av for press fra boikott-general – vil ha konsert i Israel

Den tidligere Pink Floyd-bassisten Roger Waters lykkes ikke med å holde artister borte fra Israel.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Roger Waters, en av grunnleggerne av det engelske rockebandet Pink Floyd, er en av de mest kjente aktivistene for kulturell boikott av Israel. I et intervju med The New York Times forteller Waters at han har forsøkt å bruke sin status til å få rockegruppa Radiohead til å avlyse sin konsert i Tel Aviv i sommer, men uten at han har lykkes.

– Jeg har engasjert meg i en korrespondanse med noen i Radiohead, men det ser ut til at de er fast bestemt på å gjennomføre konserten sin i Tel Aviv. Det er dessverre lite jeg kan gjøre med det, sier Waters i intervjuet, ifølge Times of Israel.

Waters og en rekke andre artister sendte et brev til Radiohead hvor de ba dem om å avlyse konserten 19. juli. I brevet oppfordrer de bandet, som er kjent for sin venstreorienterte politikk, om å ikke spille i Israel og heller bli boikott-aktivister.

– Vi ber dere om å ikke opptre i Israel. Palestinerne appellerer til dere om å legge press på Israel for å få dem til å slutte med sine brudd på grunnleggende rettigheter og internasjonale lover, skriver artistene i brevet.

Men presset fra Waters og andre kollegaer til tross. Radiohead, som regnes som et av verdens viktigste rockeband, er fast bestemt på å gi sine israelske fans valuta for pengene i sommer. Det britiske bandet spilte sist i Israel for 17 år siden, i år 2000.

Den kulturelle boikotten mot Israel har hatt variabel suksess. Artister som Stevie Wonder, Carlos Santana og Lauryn Hill har alle avlyst konserter i Israel, men artister som Paul McCartney, The Rolling Stones, Elton John og Bon Jovi har opptrådt i Israel de siste årene. Santana kom også til Israel etter først å ha avlyst.

Nylig spilte Justin Bieber i Israel. Snart kommer andre verdensstjerner.

Mange mener den kulturelle boikotten av Israel er hyklerisk da den kun peker ut det eneste demokratiet i Midtøsten, mens mange artister er villige til å spille i diktaturer.

Roger Waters kjemper for kulturell boikott av Israel. (Foto: Wikipedia)
Roger Waters kjemper for kulturell boikott av Israel. (Foto: Wikipedia)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart