Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Tirsdag 4. desember 2018 melder det israelske forsvaret at de har ødelagt en angrepstunnel fra Libanon. Den gikk nesten 40 meter inn på israelsk side, ifølge IDF. (Foto: IDF)
Tirsdag 4. desember 2018 melder det israelske forsvaret at de har ødelagt en angrepstunnel fra Libanon. Den gikk nesten 40 meter inn på israelsk side, ifølge IDF. (Foto: IDF)

Fra et hus på libanesisk side gikk terrortunnelen inn i Israel

Israelske forsvarsstyrker har oppdaget og ødelagt den første av det de antar er flere angrepstunneler fra Libanon inn i Israel.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Angrepstunnelen er utgravd fra et hus i den libanesiske landsbyen Kafr Kila, og gikk nesten 40 meter inn på israelsk territorium.

– Israels operasjon mot angrepstunnelene er en forsvarskampanje som det ikke forventes vil utløse noen opptrapping. Spørsmålet er hvordan Iran vil svare, skriver Amos Harel i Ha’aretz.

– Israel gjennomfører legitime forsvarsaktiviteter i sitt eget territorium, for å hindre offensive forberedelser som Hizbollah har gjort for et framtidig angrep mot landet, legger Harel til.

Iran og Hizbollah har investert mye tid og ressurser i de avanserte tunnelene. Nå må de se at Israel tar fra dem et trumfkort som de hadde planlagt å bruke i en framtidig krig.

– Tunnelene opphører å være en trussel straks de er oppdaget, men den største trusselen [fra Hizbollah i Libanon] er treffsikkerheten og utviklingen til deres raketter. Dersom det bryter ut krig, kan Israel risikere betydelig ødeleggelse og store tap. Forsvarssystem vil ikke kunne håndtere så store bølger av raketter utstyrt med nøyaktig navigeringssystem som kan treffe kritiske militære og sivile mål. Israel er bestemt på å forhindre en slik situasjon for enhver pris. Israels avsløring av tunnelene kan hjelpe på den diplomatiske fronten – og kanskje også skape grunnlag for militær aksjon mot hovedtrusselen, skriver Ron Ben Yishai i Yedioth Aharonoth.

 

Sterk støtte fra USA

USAs nasjonale sikkerhetsrådigver John Bolton uttrykker «sterk støtte» til Israels operasjon mot angrepstunnelene fra Libanon. Bolton krever at Hizbollah stanser utgraving av tunneler og skriver at Iran og «alle deres agenter» stanser «provokasjoner».

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart