Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel tilbyr Libanon humanitær hjelp

En dronevideo filmet onsdag morgen viser de enorme ødeleggelsene i i Libanons hovedstad Beirut. (Foto: Skjermdump)
– Vi deler deres smerte, sier Israels president til det libanesiske folk.

Israel tilbyr nabolandet Libanon humanitær hjelp etter den svært kraftige eksplosjonen som rammet hovedstaden Beirut tirsdag, skriver Times of Israel. Minst 100 mennesker er døde og tusenvis skadet etter eksplosjonen.

– Israel har kontaktet Libanon gjennom internasjonale forsvars- og diplomatiske kanaler for å tilby den libanesiske regjeringen humanitær hjelp, sier forsvarsminister Benny Gantz og utenriksminister Gabi Ashkenazi.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han har instruert sin nasjonale sikkerhetsrådgiver Meir Ben Shabbat til å diskutere med FNs Midtøsten-utsending, Nickolay Mladenov, om hvordan Israel kan hjelpe Libanon.

Israels president Reuven Rivlin skriver på Twitter på engelsk, arabisk og hebraisk: «Vi deler smerten til det libanesiske folk og vi har et oppriktig ønske om å hjelpe til i denne vanskelige tiden».

Israel har kjempet flere kriger i Libanon, hjemmet til den Iran-støttede terrorgruppen Hizbollah, som er en del av den libanesiske regjeringen og som har som mål å utslette Israel. Fra 1982 til 2000 okkuperte Israel en del av det sørlige Libanon for å presse ut palestinske terrorgrupper som holdt til der. Og i 2006 kjempet Israel en ødeleggende krig mot Hizbollah i landet.

I forbindelse med tilbudet om humanitær hjelp skriver det israelske forsvaret på Twitter at nå er det på tide å se forbi konflikten. Det er likevel ikke ventet at Libanon vil ta imot tilbudet om humanitær hjelp fra Israel, til tross for det store behovet som landet nå står overfor.

Ifølge Libanons statsminister Hassan Diab skal det ha tatt fyr i et lager på havnen i Beirut som inneholdt 2750 tonn med eksplosivt materiale, trolig ammoniumnitrat. Materialet skal ha vært lagret i hovedstaden i seks år.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart