Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Historieløs NRK-journalist

På bakgrunn av programmet "Sånn er livet", 15. januar 2001

Bildene av steinkastende palestinske barn flimrer foran øynene på NRK-journalisten Inger Johanne Agerup når hun skal ta frem minnene om norske barn under krigen. Med andre ord, palestinske barn bekjemper israelsk «overmakt», slik norske barn bekjempet nazistene. Jøden er nazisten, mens palestineren er her å betrakte som norsk frihetskjemper. Et kjent bilde som etter hvert er blitt vanlig og akseptert i Norsk Rikskringkasting. At norske journalisters kunnskapsnivå er så lavt, er ikke uventet, det bekrefter det man har visst hele tiden. Historieløshet uten sidestykke.

Agerup skulle ha lest seg til litt kunnskap før hun begynner å sammenligne norske og palestinske barn. Ble norske barn beordret til fronten for å kjempe? Ble norske familier betalt for hver martyr som de sendte til fronten for å dø en «heltemodig» død som vil innbringe flerfoldige jomfruer og ære til den døde når han endelig kommer til Alla?

Vet ikke Agerup at palestinske mødre protesterer, ber og appellerer til palestinske myndigheter på vegne av sine barn? Til ingen nytte. Palestinske barn som blir truffet av israelske kuler er alt for verdigfulle på TV-skjermene til å gi avkall på dem. Man betaler heller to tusen dollar pr. dødt barn.

Tyske barn, derimot, Agerup, ble beordret til fronten for å dø en heltemodig død for Der Führer. Hvorfor sammenligner ikke Agerup palestinske krigsbarn med tyske krigsbarn hvis hun absolutt skal komme med en sammenlikning.

Har Agerup satt seg inn i Midtøstens historie før hun tillater seg sine tendensiøse sammenlikner? Har Norge noen gang gått til krig mot tyskerne slik araberne overfalt Israel ? Hvorfor ble det krig i 67? Og hvordan kom det til at israelerne erobret Øst-Jerusalem, Vestbredden, Golanhøydene og Sinai-ørkenen? Tror Agerup at Israel gjorde dette for moro skyld? Hadde Agerup brydd seg med å studere bakgrunnsmaterialet ville hun ha lest seg til at araberne hadde planlagt å kaste Israel på sjøen i en «hellig krig», slik den egyptiske Presidenten Gammal Abdul Nasser proklamerte det. At Egypt, Jordan og Syria gikk til frontalangrep på Israel og at Israel vant. Og hadde de ikke vunnet i 1967, ville ikke én israeler ha levd i dag.

Men alt dette er historie, nå gjelder det fremtiden. Jeg selv er for fredsprosessen, for en palestinsk stat, og for definerte grenser mellom palestinere og israelere. Men dette krever at begge parter ser den andre og aksepterer den andre på en ekte og ordentlig måte, og ikke snakker med flere tunger. Barna som gir sitt liv for 2000 dollar og for martyrdom burde ikke bli helter i noens øyne. Man burde sørge for at de holdes unna gatevolden. Ingen TV-reportasjer er verdt disse barnas liv. Lytt til de palestinske mødrene, Agerup, og ikke til makthaverne, det være seg Arafat, eller Hamas, eller andre maktfaktorer som utnytter barnas uvitenhet. Og ikke minst norske korrespondenter som kun forteller en del av sannheten. Den delen som er politisk korrekt i NRK.

Å sammenligne jøder med nazister presterer antisemittene med glans. Norske journalister burde ha litt mer selvrespekt enn å bli en viktig del av antisemittisk propaganda.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart